Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
17°C
 

Τουλάχιστον 3 σφραγίσματα και 2 γέφυρες γλίτωσε 26χρονος που έπλυνε πολύ καλά τα δόντια του πριν πάει στον οδοντίατρο

Θαυματουργή ήταν για ακόμη μια φορά η τακτική του Αίαντα Δ. από την Ανθούσα Αττικής, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη είχε κανονίσει την ετήσια επίσκεψή του στον οικογενειακό οδοντίατρο.

Ο 26χρονος, οποίος πλένει τα δόντια του κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, επέλεξε το κόλπο που δεν αποτυγχάνει ποτέ: έπλυνε την οδοντοστοιχία του πραγματικά καλά και διεξοδικά, λίγα λεπτά πριν επισκεφτεί το ιατρείο.

Αφού διάβασε τα περιοδικά και ο γραμματέας του γιατρού τον κάλεσε, ο τελευταίος προχώρησε στην εξέταση της οδοντοστοιχίας του νεαρού, εντοπίζοντάς την σε άψογη κατάσταση. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, με την επιλογή του να πλύνει τα δόντια του αληθινά καλά πριν καθίσει στην ιατρική καρέκλα, ο Αίας κατάφερε να γλιτώσει τουλάχιστον έναν καθαρισμό, τρία σφραγίσματα και 2 γέφυρες, ενώ απομάκρυνε και το ενδεχόμενο να φορέσει σιδεράκια.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που γλιτώνουν κάθε χρόνο από οδοντιατρικές επεμβάσεις, επειδή πλένουν τα δόντια τους πραγματικά πολύ καλά, πριν επισκεφτούν τον οδοντίατρο.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την ιατρική αυτή συζήτηση και θα σας ενημερώνει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί σύντομα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.