Και πάλι καλά να λέτε
Sunny
35°C
 

Κουνούπι περνάει μια ακόμη μέρα κρυμμένο στην κουρτίνα του μπάνιου

bathroom-decor-accessories-striped-shower-curtainΑκόμη ένα πρωινό πέρασε με επιτυχία για πολυάσχολο κουνούπι, εντός της οικίας στην οποία έχει βρει καταφύγιο από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ζωής του. Το ανθρωπόφιλο έντομο κατάφερε να επιβιώσει για μια ακόμα ημέρα, κρυμμένο πάνω σε σκουρόχρωμη ρίγα της κουρτίνας του μπάνιου.

Το τεσσάρων ημερών έντομο, βρέθηκε βγαίνοντας από το αυγό του σε ένα σπίτι όπου κατοικεί μια πενταμελής οικογένεια, καθώς η μητέρα του τοποθέτησε το ίδιο και τα αδέρφια του σε σημείο της κουζίνας. Η δράση εντός του σπιτιού, παρά τις αντιξοότητες, είναι έως τώρα πολύ αποδοτική για το μεσήλικο κουνούπι. «Το βράδυ δεν προλαβαίνουμε να ξεκουραστούμε καθόλου. Είναι όμως το πρωί που ξεκινάνε οι πραγματικές δυσκολίες» παραδέχεται εμπιστευτικά.

Η ζωή των αιμοδιψών αρθρόποδων βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο από τους ανθρώπους που αναζητούν να τα εξοντώσουν, κυρίως τα πρωινά όταν το φως του ηλίου κάνει τον εντοπισμό τους πιο εύκολο. Οι κάτοικοι των σπιτιών βάλλονται εναντίον των εντόμων με όλα τα μέσα που διαθέτουν. «Από σαγιονάρες μέχρι πετσέτες και τετράδια, πολλά είναι τα αντικείμενα που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να αφανίσουν τους συντρόφους μας» αποκαλύπτει το κουνούπι με φανερή συγκίνηση.

Έχοντας την τύχη να βρει πετυχημένο καταφύγιο μέσα στο μπάνιο, το έντομο διανύει αισίως την τέταρτη ημέρα ζωής, ευχόμενο να μπορέσει να αφήσει και εκείνο μια από αυτές τις ημέρες τα αυγά του διαιωνίζοντας το είδος, όπως έκαναν και οι πρόγονοί του. Σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή έχει σταθεί η ριγέ κουρτίνα στο μπάνιο του σπιτιού, που τα τελευταία πρωινά του έχει προσφέρει ιδανικό καμουφλάζ. Όπως το ίδιο το εκμυστηρεύτηκε: «Οι μέρες έχουν περάσει με σχετική άνεση και η συγκομιδή βαίνει έως τώρα καλώς. Ελπίζω μόνο να μην με ανακαλύψουν σύντομα».

Το «Κουλούρι» εύχεται κάθε επιτυχία στο συμπαθές έντομο με ευχές για μακροημέρευση.