Τζιτζίκια
Clear
24°C
 

Φόβοι πως το εμβόλιο της AstraZeneca προσελκύει τα κουνούπια

Η αναστάτωση και ο προβληματισμός που έχουν προκαλέσει τρία περιστατικά νοσηλείας ατόμων λόγω υπερβολικών τσιμπημάτων κουνουπιών δεν έχει προηγούμενο.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, λένε οι ειδικοί, με τα περιστατικά αυτά να βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Μιλώντας για τα τρία περιστατικά, ο καθηγητής εντομολογίας, Νίκος Βέργαδος, σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής μόνο τα δύο περιστατικά φαίνεται να συνδέονται με επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca. Το τρίτο είχε να κάνει με το χρώμα των ρούχων του «γλυκοαίματος» ασθενούς σε συνδυασμό με το γεγονός πως βρισκόταν στη νότια Πάρο στις 5 τα ξημερώματα.

Τα περιστατικά εκτενών τσιμπημάτων κουνουπιών που σχετίζονται ή φέρονται να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν σπείρει την αμφιβολία και τον φόβο σε πολλούς συμπολίτες μας. Πολλοί από αυτούς δηλώνουν πως θα προτιμούσαν να νοσήσουν από κορονοϊό ή και να πεθάνουν, παρά να διακινδυνεύσουν να γίνουν πόλος έλξης κουνουπιών για όλη τους τη ζωή λόγω μετάλλαξης στο DNA τους.  Ως αποτέλεσμα το «τείχος» ανοσίας χτίζεται με βασανιστικά αργούς ρυθμούς.

Επιπλέον, όπως επιμένουν οι επιστήμονες, άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, καθώς είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του δισταγμού και της χρονοτριβής τους.

Το «Κουλούρι» μίλησε με τον Άλεξ Σταυρόπουλο (Alex Stavropoulos), καθηγητή Ιατρικής και έναν από τους γνωστότερους εντομολόγους παγκοσμίως για μας εξηγήσει πόσο βάσιμος είναι αυτός ο δισταγμός.

Ο επιφανής Έλληνας της διασποράς, τόνισε πως αν αποδειχθεί αληθινή η υπόθεση πως το συγκεκριμένο εμβόλιο προσελκύει τα κουνούπια, αυτό πράγματι θα γίνεται για όλη τη ζωή του άτυχου συνανθρώπου μας όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι αρκετά μικρές.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.