Η πραγματικότητα δεν μας πτοεί
Sunny
13°C
 

Σοκ: Ακόμη ένας έφηβος πήδηξε από το παράθυρο επειδή του το είπε ο κολλητός του φίλος

sad-depressed-woman-girl-mother-workplace-bullying-anxious-anxiety-stressedΤραγική κατάληξη είχε για τον 13χρονο Παναγιώτη Δ. η στενή του φιλία με τον συνομίληκό του, Στάθη Κ.

Οι δύο έφηβοι, έκαναν κολλητή παρέα εδώ και ένα χρόνο, με τον Παναγιώτη να δείχνει να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το φίλο του. Οι αλλαγές στη συμπεριφορά του αδικοχαμένου νέου το τελευταίο διάστημα, πολλές και εμφανείς. Άρχισε το κάπνισμα, έκανε τατουάζ, έβαλε σκουλαρίκι, ήθελε να πάρει μηχανάκι.

Μην αναγνωρίζοντας τον ίδιο της το γιο, η τραγική μητέρα του Παναγιώτη προσπάθησε πολλές φορές να τον προσεγγίσει. Μάταια όμως, το κενό ανάμεσά τους έδειχνε διαρκώς να μεγαλώνει, ενώ οι απόπειρές της να κάνει το βλαστάρι της να σταματήσει την παρέα με τον φίλο του, έπεφταν διαρκώς στο κενό. Απέλπιδα προσπάθεια, σε ένα απονενοημένο διάβημα, η έκκληση «αν σου πει να πέσεις από το παράθυρο, θα πέσεις γιε μου; Σταμάτα να κάνεις ό,τι κι ο Στάθης».

Πού να ήξερε, πως σαν άλλη Κασσάνδρα, η τραγική της προφητεία θα επιβεβαιωνόταν. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Στάθης ζήτησε πράγματι από τον Παναγιώτη να πηδήξει από το παράθυρο κι ο καλός του φίλος υπάκουσε, χάνοντας τη ζωή του. Έτσι, έγινε ο όγδοος νεαρός που φεύγει από τη ζωή επειδή ο κολλητός του ζήτησε να πέσει από παράθυρο, μόλις τον τελευταίο μήνα.

Το «Κουλούρι» απευθύνει έκκληση σε όλους τους εφήβους, να μην πηδάνε από παράθυρα και γκρεμούς επειδή τους το ζητάνε οι φίλοι τους και να φοράνε πάντα ζακέτα.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.