Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Άσχετη 32χρονη φτιάχνει σπανακόπιτα με αμπλανσάριστο σπανάκι

clean4Σε μεγάλη αποτυχία οδηγήθηκε η 32χρονη Μαρία από τον Άλιμο, όταν προσπάθησε να ακολουθήσει συνταγή για την «εύκολη σπανακόπιτα» που βρήκε στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, η νεαρή, αφού βρήκε όλα τα υλικά και τα άφησε Μιζ αν πλας,  έκοψε με επιτυχία τα κρεμμύδια και τον άνηθο Ζουλιέν. Η φέτα κόπηκε Κονκασέ με μεγάλη ακρίβεια και το φύλλο απλώθηκε σε στρώσεις σε ένα ταψί που είχε πρώτα αλείψει με βούτυρο που είχε λιώσει από το πρωί στην Μπεν Μαρί. Αφού έπλυνε το σπανάκι δύο φορές, το άπλωσε πάνω στην πρώτη στρώση φύλλου, και πασπάλισε την φέτα σε στυλ ελληνικού Γκρατινέ. Έστρωσε φύλλο άλλη μια φορά, και έβαλε το ταψί στο φούρνο στους μαγικούς 180 βαθμούς με αέρα.

Προς μεγάλη της απογοήτευση, το αποτέλεσμα δεν τρωγόταν. Στο σημείο που η συνταγή επέβαλλε το μπλανσάρισμα του σπανακιού, η νεαρή είχε προφανώς αφαιρεθεί και προσπέρασε το ουσιώδες αυτό βήμα-κλειδί. Το αποτέλεσμα ήταν το σπανάκι να είναι μάλλον Σενιάν, αφού ούτε το Μπλάνσαρε ούτε καν το Σώταρε. Κονσομέ και κονφί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά του 34χρονου συζύγου της Μαρίας, η οποία του έλεγε να συμπεριφέρεται καλά στην αδερφή του γιατί όταν μεγαλώσει θα του σιδερώνει τα πουκάμισα, και πως μια μέρα θα μάθει στην γυναίκα του την συνταγή για το χοιρινό με σέλινο που αγαπάει τόσο, αφενός έχει ξεχάσει την συνταγή και αφετέρου έχει συμβιβαστεί με την πραγματικότητα πως οι νέες δεν ξέρουν να μπλανσάρουν όπως οι κυρίες της εποχής της.