Ήλιος και τσίπουρο
Mostly cloudy
20°C
 

Ελπίδες ότι φέτος μπορεί να τη γλιτώσει διατηρεί χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεν ξεστολίστηκε χθες

treeΜε αισιοδοξία, κέφι και ανεπανάληπτη όρεξη για ζωή ξύπνησε νωρίς σήμερα το πρωί το χριστουγεννιάτικο έλατο της οικογένειας Παραβά στο Μοσχάτο, ένα από τα ελάχιστα τα οποία γλίτωσαν την χθεσινή παραδοσιακή γενοκτονία του είδους.

Το δέντρο, συνομιλώντας με αρκετούς συναδέλφους του, ήταν βέβαιο ότι θα ξεστολιστεί και θα πεταχτεί στο δρόμο στις 7 Ιανουαρίου, έπειτα από περισσότερο από ένα μήνα παραμονής στο σπίτι των Παραβάδων. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της ημέρας λάμβανε τα δυσάρεστα νέα του άδικου χαμού άλλων δέντρων και οπλισμένο με ψυχραιμία, απλά περίμενε τη σειρά του.

Τελικά, η μέρα πέρασε και το δέντρο κατάφερε να ζήσει ακόμη ένα, ανέλπιστο ξημέρωμα. «Τι να πω, είναι ένα δώρο. Μετά από ρεβεγιόν, μαζώξεις, κρύα πρωινά και πάρτι, ήμουν έτοιμο να φύγω, σκεπτόμενο ότι έζησα μια καλή ζωή. Κι όμως, είμαι ακόμα εδώ. Πλέον εκτιμώ το κάθε δευτερόλεπτο και αισθάνομαι πιο σοφό από ποτέ», σχολίασε το δέντρο μιλώντας στο «Κουλούρι» και συνέχισε λέγοντας: «Φυσικά, δεν ξεχνάω τα θύματα της χθεσινής ημέρας και όσο ζω θα παλεύω για τη μνήμη τους».

Τέλος, σχετικά με το τι άλλο σκοπεύει να κάνει στο εξής, το έλατο χαμογέλασε πλατιά, άνοιξε τα κλαδιά του και αποκάλυψε πως «πλέον θα κοιτάω την κάθε ημέρα και το κάθε δευτερόλεπτο ξεχωριστά.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.