Εβδομάδα ΠΑΣΟΚ
Showers
11°C
 

Παραιτήθηκε εσπευσμένα δημοτικός σύμβουλος που ξέχασε το επίθετο «μαρτυρικό» πριν αναφερθεί στο Δίστομο

distomo_002Την λαϊκή κατακραυγή γνωρίζει εδώ και λίγες ημέρες δημοτικός σύμβουλος του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ο οποίος αναφερόμενος στην κωμόπολη του Διστόμου, ξέχασε το απαραίτητο επίθετο «μαρτυρικό».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 56χρονος πολιτευτής της τοπικής αυτοδιοίκησης, μίλησε για την ημιορεινή περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Λιβαδειάς του νομού Βοιωτίας σε εκπομπή επαρχιακού τηλεοπτικού σταθμού. Ο άνδρας, σε μια αποστροφή του λόγου του, αποκάλεσε τον οικισμό απλά Δίστομο, προκαλώντας την παγωμάρα των υπόλοιπων καλεσμένων.

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, όποιος αναφέρεται στην περιοχή, μετά και την σφαγή που πραγματοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944, είναι υποχρεωμένος να τοποθετεί πρώτα το επίθετο «μαρτυρικό», διαφορετικά κανείς δεν καταλαβαίνει για ποια πόλη μιλάει. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος ωστόσο, παρέβη τον πρώτο και βασικότερο κανόνα, γεγονός που προκάλεσε την μήνη των κατοίκων, οδηγώντας στην παραίτησή του.

«Το μαρτυρικό Δίστομο έχει περάσει πολλά και όλοι οφείλουν αυτό να το σέβονται. Όποιος μιλάει για το μαρτυρικό Δίστομο χωρίς λέει ολόκληρη την ονομασία του, θα πληρώνει τις συνέπειες. Το μαρτυρικό Δίστομο δεν ξεχνάει και είναι πάνω από τον κάθε τοπικό παράγοντα», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» έτερος δημοτικός σύμβουλος του μαρτυρικού Διστόμου.

Τέλος, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του έτους, το επίθετο «μαρτυρικό» να προστεθεί και επίσημα στην ονομασία της κωμόπολης, ενώ δεν αποκλείεται να προβλεφθούν και ποινές για όσους δεν σέβονται τον σχετικό κανόνα από εδώ και στο εξής.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.