Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Σε ειδικές προθήκες στην Τράπεζα της Ελλάδος θα εκτίθενται πλέον τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ

Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά για πρώτη φορά τα χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ θα έχουν από τις αρχές του Οκτώβρη οι Έλληνες πολίτες, σε ειδική έκθεση την οποία θα πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα παρουσιάζονται σε όλο τους το μεγαλείο, τόσο τα παλαιά όσο και τα νέα χαρτονομίσματα, ενώ σε περίοπτη θέση θα είναι τοποθετημένο και το θρυλικό πια χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, του οποίου την ύπαρξη πολλοί αμφισβητούσαν. Το σπάνιο όσο και άκρως συλλεκτικό πια χαρτονόμισμα θα φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και θα απαγορεύεται αυστηρά η φωτογράφισή του.

«Είναι κρίμα τόσοι συμπολίτες μας να στερούνται όλα αυτά τα χρόνια την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την ομορφιά και την λεπτή δουλειά αυτών των χαρτονομισμάτων. Πλέον, θα μπορούν να τα δουν από κοντά, σχεδόν να τα αγγίξουν και να τα μυρίσουν, ενώ θα κλείσουμε και τα στόματα των διαφόρων καλοθελητών», σχολίασε περιχαρής ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο «Κουλούρι».

Στο χώρο της έκθεσης, θα διεξάγονται ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ενώ στο κατάστημα με τα αναμνηστικά, οι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν τα δικά τους πιστά αντίγραφα των χαρτονομισμάτων.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.