Και πάλι καλά να λέτε
Partly sunny
32°C
 

14 ΔΑΠίτες θα στέλνονται κάθε 9 χρόνια ως θυσία στα Εξάρχεια

Σε εξαιρετικό κλίμα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και συλλογικοτήτων των Εξαρχείων ώστε να  βρεθεί λύση στο λεγόμενο «άβατο των Εξαρχείων» όπως προέκυψε κατά τις τελευταίες εκλογές.

Ως τελευταίο θετικό βήμα από μεριάς των Εξαρχείων, ήρθε μια πρόταση με την οποία ζητούν να στέλνονται κάθε εννιά χρόνια εφτά νέοι ΔΑΠίτες και εφτά νέες ΔΑΠίτισσες για να κατασπαράζονται στα Εξάρχεια ως θυσία.

Σύμφωνα με το πλήρες κείμενο της πρότασης, οι νέοι και νέες θα πρέπει να αφήνονται στην πλατεία Εξαρχείων στις 9 το πρωί κάθε 17 Νοέμβρη των ετών που διαιρούνται ακριβώς με το 9. Θα πρέπει να φορούν πόλο μπλουζάκι με σηκωμένο γιακά και γυαλιά ηλίου.

Αν δεχθεί η κυβέρνηση την ειρηνευτική πρόταση, η πρώτη θυσία ΔΑΠιτών προβλέπεται για το 2025, ενώ από μεριάς τους, οι αντιεξουσιαστές των Εξαρχείων υπόσχονται πως εφόσον υπογραφεί η συμφωνία, θα μπορούσε «ακόμα και ο Γιάννης Πρετεντέρης να κάνει slacklining στα δέντρα της πλατείας κάθε μέρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

«Καλούμε τον ίδιο τον Θάνο Πλεύρη να υπογράψει τη συμφωνία και τον καλούμε και για καφέ κάθε μέρα από εκεί και πέρα». καταλήγει το κείμενο της πρότασης.

Πηγές κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την αποδοχή του αιτήματος, καθώς «14 ΔΑΠίτες κάθε 9 χρόνια δεν είναι τίποτα,  και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει εύκολα μια μεγάλη επικοινωνιακή νίκη στα μάτια του μέρους του ελληνικού λαού που δεν έχει πάει ποτέ στα Εξάρχεια».