Μότο Χριστός
Cloudy
8°C
 

Φάρσα είναι το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων, ανήκει στον 48χρονο σήμερα Θοδωρή

Μια πολύχρονη φάρσα αποτελεί το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων που αναγράφεται στις συσκευασίες χιλιάδων τροφίμων, καθαριστικών, φαρμάκων και άλλων εμπορικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στον 48χρονο σήμερα Θοδωρή Λ., εργαζόμενο στις αστικές συγκοινωνίες του Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος και απαντά καθημερινά στις κλήσεις των πολιτών τα τελευταία 17 χρόνια.

Η κακόγουστη φάρσα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2002, με αφορμή την μετατροπή όλων των τηλεφωνικών αριθμών σε δεκαψήφιους και την προσθήκη του 210. Ο φαρσέρ, κολλητός φίλος του Θοδωρή που δούλευε τότε στον ΟΤΕ, βρήκε την ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα των ημερών και ανέθεσε το 210-7793777, αριθμό που μέχρι τότε χτυπούσε στο Κέντρο Δηλητηριάσεων του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», στη γραμμή του σπιτιού του Θοδωρή στην Κάτω Πεύκη.

«Μια μέρα ξύπνησα από το τηλέφωνο που χτυπούσε στις 6 το πρωί, το σήκωσα και μια κυρία άρχισε να μου λέει ότι ήπιε κατά λάθος από το μπουκαλάκι με το βερνίκι των νυχιών της. Κατευθείαν σκέφτηκα πως πρόκειται για φάρσα όμως η κυρία βρισκόταν σε πανικό και επέμενε, οπότε την συμβούλευσα να πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο» εξιστορεί μιλώντας στο «Κουλούρι» ο 48χρονος.

«Το ίδιο συνεχίστηκε όλο το υπόλοιπο 24ωρο εκείνης της ημέρας αλλά και κάθε ημέρας έκτοτε. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει, όμως ένιωθα μια περίεργη ικανοποίηση με το να βοηθώ συνανθρώπους μας που βάζουν ασετόν στη σαλάτα ή μπερδεύουν το τριμμένο τυρί με το tuboflo. Έτσι, έκανα εκτροπή τον αριθμό στο κινητό μου, ξεκίνησα να παρακολουθώ τις εφημερίες των νοσοκομείων και το σήκωνα ό,τι ώρα και να ήταν», συμπληρώνει.

Ο Θοδωρής υπολογίζεται ότι λαμβάνει 90 με 120 κλήσεις την ημέρα, αριθμός που μεταφράζεται σε περισσότερες από 33.000 το χρόνο.

Από την πλευρά της, η Πολιτεία αντιλήφθηκε ασφαλώς την έλλειψη κλήσεων και φόρτου εργασίας στο πραγματικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του Κέντρου το 2011 στα πλαίσια των περικοπών του πρώτου Μνημονίου.