Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Overcast
13°C
 

Aυτόματα σύνταξη πήρε 38χρονος που αγόρασε σπίτι στην Πεύκη

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρέθηκε ο Νάσος Δ., δευτερόλεπτα αφότου υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς διαμερίσματος στην Πεύκη.

Ο 38χρονος, έλαβε μια ειδοποίηση από την τράπεζά του, σχετικά με την είσπραξη ποσού 387 ευρώ. Καλώντας να μάθει το λόγο της κατάθεσης αυτής, ενημερώθηκε πως πρόκειται για την πρώτη δόση της σύνταξής του από το ελληνικό κράτος.

Επικοινωνώντας στη συνέχεια με το υπουργείο Εργασίας, ο άνδρας πληροφορήθηκε πως σύμφωνα με το τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όποιος πολίτης αγοράζει κατοικία στην Πεύκη, αυτόματα θεωρείται από το δημόσιο ως συνταξιούχος κι έτσι ξεκινάει να λαμβάνει το ποσό που δικαιούται με βάση τα ένσημα που έχει συγκεντρώσει μέχρι τότε.

«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε για ποιο λόγο κάποιος ενεργός πολίτης θα αποφασίσει να μετακομίσει στην Πεύκη, παρά μόνο για να βρει ένα ήσυχο καταφύγιο μέχρι να πάει στην τελευταία του κατοικία», σχολίαζαν πηγές του Υπουργείου, μιλώντας στο «Κουλούρι».

Εμείς, προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τον Νάσο, ο οποίος ωστόσο έπαιρνε τον μεσημεριανό του ύπνο, καθώς είχε ήδη ξυπνήσει από τις 6 το πρωί.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.