Αφρικανικά πόνι
Clear sky
28°C
 

Ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης ο πρώτος δήμος της Αττικής που απαγορεύει τα Crocs

Τέλος στα δημοφιλή ανατομικά σαμπό Crocs βάζει από 1η Μαΐου ο δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, όπως ανακοινώθηκε χθες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και προτού οι δημοτικοί σύμβουλοι χαθούν μέσα στον λαβύρινθο των δρόμων της Πεύκης για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η απαγόρευση θα αφορά κάθε δημόσιο χώρο εντός των ορίων του δήμου, ενώ η χρήση Crocs θα αποθαρρύνεται και για μέσα στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να είναι απαγορευμένη εκεί, τουλάχιστον στην αρχή. Στους πολίτες που εντοπίζονται να φορούν τα εν λόγω πλαστικά αντιαισθητικά σαμπό θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο και ώρες κοινωνικής εργασίας αν πρόκειται για παράβαση κατ' εξακολούθηση.

«Η Λυκόβρυση και η Πεύκη φιλοδοξούν να γίνουν πραγματικές πηγές θετικής ενέργειας, φάροι ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας στα βόρεια προάστια, αναβαθμίζοντας κι άλλο την ποιότητα ζωής που παρέχουν στους κατοίκους τους. Βάζουμε τέλος στην αυτοταπείνωση. Μεταμορφωνόμαστε στον πρώτο δήμο που απαλλάσσεται από τα Crocs με στόχο να προσφέρουμε μια ανάσα ευεξίας στους πολίτες και ελπίζουμε στη συμβολή όλων», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Από το μέτρο θα εξαιρούνται οι επαγγελματίες του κλάδου της Υγείας (γιατροί, νοσοκόμοι) που διαμένουν στην Πεύκη ή τη Λυκόβρυση και βρίσκονται εν ώρα εργασίας, καθώς επίσης και οι ηλικιωμένοι άνω των 90 ετών και τα άτομα που έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους στο σπίτι. Ωστόσο το τελευταίο σημείο βρίσκεται ακόμα υπό αμφισβήτηση, μιας και στην κατηγορία των ηλικιωμένων ή των ανθρώπων που τους φροντίζουν εντάσσεται περίπου το 80% των κατοίκων της Πεύκης, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά την υπόθεση και από την πλευρά του δεσμεύεται να μην επιτρέψει ποτέ στους συντάκτες του να επισκεφθούν τη Λυκόβρυση ή την Πεύκη φορώντας Crocs.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.