Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Partly sunny
23°C
 

Αναταραχές στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν θέλουν τους ναζί στο περιβάλλον τους οι κρατούμενοι

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ώρες στις φυλακές του Κορυδαλλού, καθώς σε λίγη ώρα αναμένεται η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Ο λόγος της έντασης δεν είναι άλλος από την άρνηση των κρατουμένων να εγκλειστούν στον ίδιο χώρο με τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο «Κουλούρι» ο εκπρόσωπος των κρατουμένων:

«Η φυλακή δεν είναι ένα όμορφο και αγγελικά πλασμένο μέρος. Έχει όμως κάποιες βασικές αρχές που διέπουν όλους όσους ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Έχουμε θορυβηθεί, διότι παρόλο που η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι αυτονόητη, ο εγκλεισμός των μελών τους μαζί μας είναι μια απάνθρωπη και αναίτια τιμωρία για όλους μας» για να συμπληρώσει:

«Ό,τι κι αν έχουμε κάνει, πληρώνουμε το χρέος μας με αξιοπρέπεια. Δεν μπορούμε όμως να μοιραζόμαστε μια στέγη με τους άθλιους υποστηρικτές του ναζισμού που δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς, παιδείας και σεβασμού. Θα είμαστε ανένδοτοι, όχι οι σιχαμένοι ναζί στη δική μας φυλακή».

Παρά το γεγονός πως το παραπάνω αίτημα φαντάζει απόλυτα δίκαιο, οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να μπορούν να σκεφτούν κάποιο μέρος το οποίο να δύναται να δεχτεί τους κρατούμενους ή να αρμόζει καλύτερα σε αυτούς, εκτός από το ίδιο το Άουσβιτς του 1944.

Το «Κουλούρι» θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για τις εξελίξεις πίσω από τις κινητοποιήσεις.