Υπό διάλυση
Sunny
23°C
 

Ανατροπή: Μόνο οι βατραχάνθρωποι θα παρελάσουν τελικά, αφού διαθέτουν ήδη μάσκες και αναπνευστήρες

Μπορεί μόλις χθες ο Στέλιος Πέτσας να ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις κατά την επερχόμενη εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, φαίνεται ωστόσο πως υπήρξε μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

Συγκεκριμένα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το «Κουλούρι», έπειτα από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι επίλεκτοι βατραχάνθρωποι του ελληνικού στρατού αναμένεται να παρελάσουν κανονικά, μιας και όπως σωστά εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι, διαθέτουν ήδη μάσκες και αναπνευστήρες, με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ασφαλείς.

Έτσι, ενώ ως εκ θαύματος στις προηγούμενες παρελάσεις μπορούσαν να αναπνέουν ακόμα και χωρίς τη χρήση τους, σε μια επίδειξη του μεγαλείου της ελληνικής ψυχής, σε αυτήν της Θεσσαλονίκης θα τα χρησιμοποιήσουν κανονικά, στέλνοντας μήνυμα θάρρους και υπευθυνότητας.

Η παρέλαση θα μεταδοθεί από το κανάλι της Βουλής μέσω live streaming, ενώ ειδικοί δεν αποκλείουν την χρήση του εξοπλισμού των βατραχανθρώπων και σε ευρύτερο βαθμό για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Τέλος, ισχυρό είναι και το ενδεχόμενο τα υπόλοιπα σώματα να παρελάσουν από τις κατοικίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που θα «κλειδώσει» και επίσημα τις προσεχείς μέρες.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.