Βρέχει στις φτωχογειτονιές
Partly cloudy
3°C
 

Καλύτερη μέρα του 2021 μέχρι στιγμής η χθεσινή, σκέψεις να καθιερωθεί το 23ωρο

Μια ανάσα χαράς και αισιοδοξίας αισθάνθηκαν χθες οι άνθρωποι που ανήκουν στη ζώνη ώρας που μετακίνησε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η μία ώρα λιγότερη, βοήθησε σημαντικά ώστε να περάσει μία ημέρα lockdown και μιζέριας πιο γρήγορα, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν διστακτικά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι μιλώντας μεταξύ τους, εύχονταν το 23ωρο να καθιερωθεί και γιατί όχι, να μη γίνει και 20ωρο ή 15ωρο, ώστε η πανδημία να φτάσει στο τέλος της μια ώρα αρχύτερα.

Μάλιστα, οι συζητήσεις αυτές έφτασαν μέχρι και την παγκόσμια επιτροπή ώρας και ρολογιών, η οποία φαίνεται πως εξετάζει πολύ σοβαρά την υιοθέτηση σε πρώτη φάση του 23ωρου, με τα ρολόγια να πηγαίνουν κάθε βράδυ μία ώρα μπροστά στις 3 τα ξημερώματα, με το ενδεχόμενο της ακόμη μεγαλύτερης μείωσης, με τη μετακίνηση των δεικτών 2 ή και 3 ώρες μπροστά, να παραμένει ανοιχτό.

Με τον τρόπο αυτό άλλωστε, στη χώρα μας θα νυχτώνει πλέον τα ξημερώματα, κάτι που θα συντελέσει ακόμη περισσότερο στην καλή ψυχολογία των πολιτών. Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.