2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly sunny
6°C
 

Μόνο με ένα μπουκάλι αντισηπτικό στην παλάμη θα επιτρέπονται πλέον οι χειραψίες

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, στο εξής οι χειραψίες θα επιτρέπονται μόνο με άμεση χρήση μπουκαλιού αντισηπτικού. Το μέτρο ισχύει από τις 6 το πρωί αύριο, και επ' αόριστον.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχουν ήδη αναρτήσει τα συνυπεύθυνα υπουργεία στις ιστοσελίδες τους, το άτομο που θα εκτείνει το χέρι του για μια χειραψία, θα πρέπει να φέρει ένα ολόκληρο μπουκάλι αντισηπτικού στο χέρι του. Στη συνέχεια θα πρέπει να προσφέρει και στο άλλο άτομο ένα μπουκάλι αντισηπτικό, και μόλις και τα δύο χέρια έχουν αρκετό αντισηπτικό, τότε και μόνο τότε θα μπορούν να έρχονται σε επαφή.

Μια ασφαλής χειραψία θα πρέπει να διαρκεί 20-30 δευτερόλεπτα. Το πρώτο άτομο θα πρέπει να βάζει τα δάκτυλα του μέσα στα μεσοδακτύλια διαστήματα του δεύτερου και έπειτα θα πρέπει να τρίβει τις ραχιαίες επιφάνειες των ακροδαχτύλων του δεύτερου κλείνοντας το ξένο χέρι μέσα στην παλάμη του. Τέλος θα πρέπει να τρίβει τα ακροδάχτυλα του χεριού του δεύτερου με περιστροφικές κινήσεις (ίδιας και αντίθετης φοράς) στην παλάμη του.

Κρυφή ελπίδα της κυβέρνησης είναι οι χειραψίες αυτές να είναι τόσο άβολες ώστε να τις αποφεύγουν οι άνθρωποι εντελώς.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως εάν δεν υπάρξει βελτίωση στα νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και οι αγκαλιές να επιτρέπονται μόνο με μπουκάλια από αντισηπτικό και στα δύο χέρια στο προσεχές μέλλον. Το τηλεοπτικό κανάλι Seven-X έχει ήδη εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα ολονύκτιας προβολής τέτοιων αγκαλιών.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.