Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
23°C
 

Χιλιάδες κουνούπια ασπάζονται και φέτος τον παλαιοημερολογιτισμό, προσοχή συνιστά το Υπουργείο Υγείας

kounoupi-1Έντονες διαστάσεις φαίνεται πως έχει λάβει το φαινόμενο των κουνουπιών τα οποία ασπάζονται τον παλαιοημερολογιτισμό, αφού και φέτος είναι δεκάδες τα έντομα τα οποία διακηρύττουν πως αναγνωρίζουν μονάχα το Ιουλιανό και όχι το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Η τάση αυτή φαίνεται πως έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα κουνούπια της επικράτειας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται 13 ημέρες πίσω από τα υπόλοιπα. Το φαινόμενο αυτό, προκαλεί μάλιστα σύγχυση στα έντομα, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τις εποχές και να συνεχίζουν να επιτίθενται προς αναζήτηση αίματος, όχι μόνο για δύο εβδομάδες παραπάνω από τα υπόλοιπα, αλλά συχνά για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με εκπρόσωπο των παλαιοημερολογιτών κουνουπιών, το οποίο σχολίασε: «Η αναντιστοιχία στη μέτρηση του χρόνου με τους συναδέλφους μας, είναι απλά μία απ' τις πολλές διαφορές μας σε θεμελιώδη ζητήματα.  Εμείς πίνουμε αίμα ως ιδεολογία, όχι για να ζήσουμε.  Οι Γρηγοριανοί είναι τυπικοί εκπρόσωποι της νέας τάξης πραγμάτων, υλιστές και δήθεν νεωτεριστές. Δεν θα τους περάσει, θα πίνουμε αίμα για όσο καιρό θέλουμε».

Κάτω από το πρίσμα των παραπάνω εξελίξεων, το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί τους πολίτες και τους καλεί να ντύνομαι με χειμωνιάτικα ρούχα για να μπερδεύουν τα κουνούπια, μέχρι να πειστούν να σταματήσουν να κυνηγούν ανθρώπινο αίμα.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί στενά το θέμα και θα επανέλθει φυσικά για οτιδήποτε νεότερο.