Τζιτζίκια
Mostly clear
29°C
 

Υποχρεωτικό το τατουάζ «μανίκι» σε όλους τους πτυχιούχους ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής από το 2018

tattooed_chefΑπαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη διπλώματος σπουδών από ΙΕΚ γίνεται η δερματοστιξία καθ' όλο το μήκος του ενός τουλάχιστον χεριού, το λεγόμενο «μανίκι», σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί.

Το μέτρο θα ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα αφορά τους σπουδαστές των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας. Προτού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, οι φοιτητές εκτός από ακτινογραφία θώρακος θα πρέπει να προσκομίζουν απόδειξη ή τιμολόγιο από συμβεβλημένο εργαστήριο δερματοστιξίας, υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση και 2 έγχρωμες φωτογραφίες του χεριού τους.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία εφαρμογής της διάταξης, την οποία χαρακτήρισαν ως «εκ των ων ουκ άνευ» για τον εκσυγχρονισμό του κλάδου, ώστε η εγχώρια ζαχαροπλαστική να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο.

«Η ελληνική ζαχαροπλαστική δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτήν της Γαλλίας, της Ιταλίας ή της Αυστρίας, όμως χρειάζονται τολμηρές πρωτοβουλίες για να βγούμε προς τα έξω. Με σταθερά βήματα, οδηγούμε τη χώρα, τους παραγωγικούς τομείς και τη νέα γενιά στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη, με βάση πάντα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεοελληνικής κουλτούρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος αποκάλυψε πως είναι μεταξύ ενός κινεζικού δράκου και μιας κουκουβάγιας για το πρώτο τατουάζ του.

Υπενθυμίζεται ότι για τις σχολές Μαγειρικής, η υποχρεωτική δερματοστιξία βρίσκεται ήδη σε ισχύ από το 2014 και η εφαρμογή της θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη. Οι σχετικές στατιστικές άλλωστε αναφέρουν ότι ήδη σχεδόν 1 στους 3 σεφ όλων των ηλικιών διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό τατουάζ, ενώ πριν τρία χρόνια το ποσοστό κυμαινόταν κάτω του 5%.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.