2021, εκδρομές, ναρκωτικά
Partly cloudy
5°C
 

Κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δικαστικό αγώνα των οκτώ εξέδωσαν οι πενήντα τρεις

downloadΜε κείμενο σε γνωστή εφημερίδα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των οκτώ , οι πενήντα τρεις οι οποίοι ξέφυγαν για λίγο από την κυβερνητική γραμμή και εξέφρασαν ανοιχτά την στήριξή τους.

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως «Όλοι θυμόμαστε πως κατέληξε η δίκη των εξ (sic) και ελπίζουμε οι οκτώ να έχουν άλλη τύχη» ενώ σε άλλο σημείο προκαλούν λέγοντας πως «Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο αγώνας τους, θα φωνάξουμε τους φίλους μας τους μύριους να κατέβουν και να καθαρίσουν».

Το κείμενο κλείνει με τις παρακάτω φράσεις:
«Ο αγώνας των οκτώ είναι αγώνας όλων μας!
Η υπόθεση των οκτώ είναι μια υπόθεση με ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο. Δεν στοχοποιούνται μονάχα οκτώ άνθρωποι. Στο στόχαστρο μπαίνουν η ίδια η δημοκρατία και όλες οι ομάδες ανθρώπων. Στοχοποιούνται οι αγώνες των αθλητικών ομάδων, είτε πρόκειται για ποδοσφαιρικές ενδεκάδες είτε πρόκειται για μπασκετικές πεντάδες. Τα κουιντέτα, και τα τρίο. Στη θέση των οκτώ θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε ομάδα. Αν στο παρελθόν είχαμε παρόμοιες πρακτικές, ίσως οι τρεις να μην μας είχαν αφήσει ποτέ την απλή μέθοδο, και οι τέσσερις καβαλάρηδες να μην είχαν προβεί ποτέ σε αποκαλύψεις.

Να νικήσει η δημοκρατία, οι αριθμοί και οι ομάδες!»

Το «Κουλούρι» προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τους εννιά αρνητές του έντεκα για ένα σχόλιο, χωρίς όμως επιτυχία.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.