Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 3 είναι η κυβική ρίζα των 27 και μαζί με τους 29 οι πρώτοι παράγοντες των 87

«Σηκώνουν το γάντι» οι 87 στην εσωκομματική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση το σχεδόν αδιαίρετο του αριθμού τους, παρά μόνο στους πρώτους παράγοντες των 3 και 29, ενώ επισημαίνουν πως αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που συμμετέχει αυτή τη στιγμή στον δημόσιο διάλογο.

«Είμαστε 87 και μπορεί να μην είμαστε πρώτος αριθμός αλλά δεν απέχουμε πολύ. Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός και γι' αυτό πρέπει να βάλουμε ξανά τους αριθμούς πάνω από τα πρόσωπα και εκείνοι να πάρουν τις τελικές αποφάσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά, ασκώντας δριμεία αν και συγκεκαλυμμένη κριτική στον Στ. Κασσελάκη και την ηγεσία του κόμματος.

Αλλά και οι 3 από την πλευρά τους δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και διακηρύσσουν πως όλα εξαρτώνται από αυτούς, καθώς με τη σειρά τους αποτελούν την κυβική ρίζα των 27 (που είναι οι 29 μείον 2).

Πιο συγκεκριμένα, συμπληρώνουν, η σημασία της κίνησης των 3 αν και συμβολική πηγάζει από το Μικρό Θεώρημα του Φερμά, που κάθε άλλο παρά μικρό είναι στην πραγματικότητα, καθώς και από το Κινεζικό Θεώρημα Υπολοίπων που έφερε επανάσταση στα δυτικά μαθηματικά όταν «εισήχθη» από τη χώρα της Άπω Ανατολής.

Στον αντίποδα, πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη απαντούν πως δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο με οποιονδήποτε αριθμό, πρώτο ή μη, ενώ υπενθυμίζουν πως οι διακρίσεις μεταξύ αριθμών δεν συνάδουν με την κουλτούρα ενός δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς.

«Όλοι οι αριθμοί είναι ευπρόσδεκτοι και βεβαίως σεβαστοί και άλλωστε ήδη έχουν συγκληθεί τα αρμόδια όργανα με τη συμμετοχή αριθμοθεωρητικών και αριθμολόγων ώστε να εξετάσουν τυχόν ζητήματα που έχουν προκύψει. Ως γνωστόν στις 7/7 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον συμβολισμό του αριθμού 7», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.