Βγείτε να δούμε τι θα καταλάβετε
Partly sunny
23°C
 

Ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών της Αγίας Ελένης και της Παναγιάς Σουμελά στην Αγίας Άννης

tkΜια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ορθοδοξίας γράφτηκε νωρίς σήμερα το πρωί εξαιτίας της δράσης χούλιγκανς, οι οποίοι αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στην Αγίας Άννης, στην περιοχή των Αχαρνών.

Την αφορμή για το νέο επεισόδιο ανάμεσα στους στρατούς των Αγίων, έδωσε η ταυτόχρονη παρουσία του λειψάνου της Αγίας Ελένης και της εικόνας της Παναγίας της Σουμελά σε κοντινές εκκλησίες. Παρά τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, οι χούλιγκανς των Αγίων δεν πτοήθηκαν και έδωσαν ραντεβού θανάτου, το οποίο οδήγησε σε άγριες συμπλοκές με τη χρήση σταυρών, εικόνων και μολότοφ με αγιασμό. Το αποτέλεσμα των θλιβερών επεισοδίων ήταν δεκάδες τραυματίες και δύο νεκροί, οι οποίοι ωστόσο αναστήθηκαν έπειτα από παρέμβαση της Αγίας Ελένης.

«Δεν καταλαβαίνω πώς η Αστυνομία επέτρεψε την ταυτόχρονη παρουσία δύο Αγίων σε τόσο κοντινές περιοχές, παρά το γεγονός ότι η έχθρα ανάμεσα στους οπαδούς τους είναι γνωστή και έχουν γίνει παρόμοια επεισόδια στο παρελθόν. Ως πότε η Πολιτεία θα κοιμάται και μέχρι πότε θα επιτρέπουμε να αμαυρώνεται η εικόνα της ελληνικής εκκλησίας στο εξωτερικό;», σχολίασε μιλώντας στο «Κουλούρι» ιερέας ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Τα βίαια επεισόδια έληξαν έπειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας και του ίδιου του Θεού, ενώ η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να τιμωρήσει τους δύο ναούς με τρεις λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και απαγόρευση μετακίνησης πιστών. Προς το παρόν, διαψεύδονται οι φήμες για αποκλεισμό της χώρας από την έλευση του Αγίου Φωτός, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται σε ενδεχόμενο νέας συμπλοκής.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε τέλος με τις πλευρές των δύο Αγίων, οι οποίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.