Ακόμα 2020 έχουμε
Partly cloudy
23°C
 

3 διδακτορικοί του ΣΕΜΦΕ δίδασκαν τεχνικές ρουλέτας και Μπλακ Τζακ στον Π. Καμμένο

21-coverΤην συνεργασία της με τον Πάνο Καμμένο φαίνεται πως λύνει η Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την έκταση που πήρε το θέμα της δραστηριότητας του Υπουργού σε τυχερά παίγνια στο εξωτερικό.

Δευτερευόντως, η σχολή και η επιστημονική ομάδα που παρέδιδε μαθήματα στρατηγικής στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε να διακόψει τα μαθήματα λόγω της ανικανότητας του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων να σταματάει στο 19.

Όπως διηγήθηκε στο «Kουλούρι» ο υποψήφιος διδάκτωρ Γιώργος Λαμπάκης, «Προσπαθήσαμε να του μάθουμε Μπλακ Τζακ, ένα παιχνίδι στο οποίο η καλή τεχνική αυξάνει τις πιθανότητες νίκης του παίχτη, όμως ο κύριος Καμμένος δυσκολεύτηκε αρκετά στο μέτρημα, αλλά και στο να σταματάει όταν είχε καλό φύλλο. Ο κύριος Καμμένος χάραξε ορισμένες κόκκινες γραμμές όταν ήρθε πρώτη φορά για μαθήματα όπως στο ότι δεν θα κάνει ποτέ σπλιτ σε εφτάρια. Με αυτά τα δεδομένα αποφασίσαμε να τον διδάξουμε μερικά κόλπα στη ρουλέτα που δεν χρειάζονται και πολλές δεξιότητες στην αριθμητική. Η πιο βασική τεχνική στην ρουλέτα, που ο πρόεδρος κατάλαβε με την πρώτη, ήταν να ποντάρεις όπου θέλεις, να ψελλίζεις το πάτερ ημών, και να ελπίζεις ότι σκοτεινά κέντρα διαπλοκής δεν έχουν στήσει συνομωσία για να χάσεις».

«Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκπλήξουμε τους αναγνώστες του Κουλουριού με μια πρακτική πληροφορία: Ξέρατε ότι οι πιθανότητες κάποιος να τελειώσει το τηλεφώνημά του ακολουθούν την κατανομή Poisson, και άρα αξίζει τον κόπο να τηλεφωνήσεις σε κάποιον αμέσως αφού ακούσεις τον ήχο του κατειλημμένου; Αυτές οι πληροφορίες είναι ο λόγος ύπαρξης μας ως σχολή, και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουμε παρά την ανικανότητα ορισμένων να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές στην καθημερινότητά τους».