Ενθάδαι κοίτε
Partly sunny
14°C
 

Κόπηκε στο Sorbonne A1 των γαλλικών ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

filippousis1Δυσάρεστα ήταν τα νέα για τον Ιάκωβο Φιλιππούση, απεσταλμένο του Ant1 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA στην Ισπανία, ο οποίος επέστρεψε από την Μαδρίτη χθες το πρωί. Μόλις ο συμπαθής εκφωνητής αγώνων μπάσκετ μπήκε στο σπίτι του αντίκρισε ένα φάκελο με αποστολέα το πανεπιστήμιο της Σορβόνης-Παρίσι IV, το οποίο τον ενημέρωνε ότι δυστυχώς κόπηκε στις εξετάσεις για το δίπλωμα γαλλικών Sorbonne A1, στο οποίο είχε εξεταστεί προτού αναχωρήσει για το Μουντομπάσκετ.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοι του, ο κ. Φιλιππούσης ανέκαθεν είχε ταλέντο στις ξένες γλώσσες, κάτι που άλλωστε ήταν εμφανές στον τρόπο που πρόφερε ολόσωστα τα ονόματα των ξένων παικτών κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων. «Είχε πάντα μια απίστευτη ευκολία ειδικά με τα ονόματα των Γάλλων παικτών, τα οποία ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους από εμάς. Πρόφερε τα Batum, Diot, Ajinça και Beaubois με την ίδια ευκολία που εμείς λέμε Μπουρούσης» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παρ' όλα αυτά, ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του Ant1 δεν είχε ποτέ σκεφτεί να δώσει για κάποιο δίπλωμα γαλλικών μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν περιέγραφε ζωντανά έναν αγώνα πλέι οφ του γαλλικού πρωταθλήματος σε φίλους του που είχαν μαζευτεί στο σπίτι για να τον παρακολουθήσουν. Οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να τον συγχαίρουν για την άψογη προφορά του και τελικά τον έπεισαν να γραφτεί για τις εξετάσεις του γαλλικού πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό του κύκλο, ο Ι. Φιλιππούσης δέχθηκε με στωικότητα τα αρνητικά αποτελέσματα, παρ' όλα αυτά σε ιδιωτικές του συζητήσεις δεν μπόρεσε να κρύψει το αίσθημα της αδικίας που τον διακατέχει, με πηγές να μαρτυρούν ότι σκέφτεται να αποστείλει ένα DVD της μετάδοσης του ημιτελικού Σερβία-Γαλλία στους καθηγητές της Σορβόνης, «για να ακούσουν με τα ίδια τους τα αυτιά αν μιλάω καλά γαλλικά ή όχι».

Τέλος, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα του Cambridge Lower Certificate in English, του διπλώματος ισπανικών DELE Basico αλλά ούτε και του Diploma των ιταλικών, στα οποία ο έμπειρος αθλητικογράφος είναι σίγουρος ότι έχει επιτύχει.