Οι επόμενες δύο βδομάδες είναι κρίσιμες
Sunny
25°C
 

Στην απαγόρευση του καπνίσματος οφείλεται το κακό ρεκόρ του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, κανονικά βλέπουν πλέον οι αντίπαλοι παίκτες

Προβληματισμό προκαλεί στους ιθύνοντες της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού το κακό ξεκίνημα στη φετινή Ευρωλίγκα και ειδικά το αρνητικό ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα μετράει μόλις 2 νίκες σε 5 αναμετρήσεις.

Οι αρχικές εκτιμήσεις απέδιδαν το φαινόμενο στην μέτρια φετινή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, ωστόσο η αλήθεια φαίνεται πως είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν καταρτισμένοι τεχνικοί σύμβουλοι που συνεργάστηκαν με την ΚΑΕ, οι κακές επιδόσεις στην έδρα της ομάδας συνδέονται άμεσα με την απαγόρευση του καπνίσματος στο φαληρικό στάδιο.

Όπως προκύπτει από τις στατιστικές αναλύσεις, η εξαφάνιση του έντονου καπνού από την ατμόσφαιρα του γηπέδου επιτρέπει στους παίκτες των αντίπαλων ομάδων να βλέπουν και να συνεννοούνται καλύτερα, με αποτέλεσμα να αποδίδουν σαφώς καλύτερα και να φτάνουν στην τελική επικράτηση.

Σαφώς προβληματισμένοι, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εξετάζουν διάφορες λύσεις όπως την εισαγωγή μηχανημάτων παραγωγής καπνού, την χορήγηση καπνογόνων ή την χρήση ειδικού φωτισμού, ώστε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει άμεσα στις νίκες.

Τέλος, δεν λείπουν και οι θετικές επιπτώσεις του παραπάνω μέτρου, αφού ο κόσμος της ομάδας τονίζει πως για πρώτη φορά μπορεί να δει τα χαρακτηριστικά των παικτών καθαρά, δίχως να τους μπερδεύει μεταξύ τους.