Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες
Mostly cloudy
16°C
 

Δεν ξέρει πώς να γυρίσει από τον Μαραθώνα freestyler που ξεκίνησε να τρέχει από την Αθήνα

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - Τρομερή μοναξιά αισθάνεται νεαρός κάτοικος Χαλανδρίου ο οποίος βρίσκεται στα πέριξ της ιστορικής λίμνης. Αιτία, η απόφασή του να τρέξει τη διαδρομή του Κλασικού Μαραθωνίου ανάποδα.

«Σκέφτηκα ότι είναι κρίμα που στον Κλασικό Μαραθώνιο τόσοι άνθρωποι έρχονται με πούλμαν στον Μαραθώνα και φεύγουν με τα πόδια», εξηγεί ο συμπαθής νεαρός ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως 'freestyler'. «Είναι σαν να προτιμούν να τρέξουν σαράντα δύο χιλιόμετρα από το απολαύσουν την ομορφιά του Μαραθώνα. Στέλνει λάθος μήνυμα. Γι' αυτό κι εγώ φέτος είπα να πάω κόντρα στο ρεύμα, να βρω μια ωραία ταβέρνα και να απολαύσω την Ελληνική ύπαιθρο».

Πράγματι, ο νεαρός freestyler ξύπνησε νωρίς, ετοιμάστηκε, και στις εννιά το πρωί ήταν στο Καλλιμάρμαρο κι άρχισε να τρέχει προς τον Μαραθώνα. Στην αρχή ήταν μόνος του αλλά μετά από μιάμιση ώρα άρχισε να διασταυρώνεται με τους πρωτοπόρους: «Ήταν φοβερά, είδα από κοντά μερικούς από τους αγαπημένους μου αθλητές. Καθώς περνούσα δίπλα τους είχα σηκωμένο το χέρι και μου έκαναν χάι φάιβ».

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες, έφτασε στον Μαραθώνα εξαντλημένος. Βρήκε μια όμορφη ταβέρνα και παρήγγειλε φαγητό και ΑΜΣΤΕΛ Free για να γιορτάσει τον τερματισμό του.  Λίγες ώρες μετά όμως άρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια: «Ένιωθα μια φοβερή ανασφάλεια και δεν ήξερα γιατί. Ξαφνικά κατάλαβα: ήρθα με τα πόδια εδώ και δεν έχω ιδέα πώς θα γυρίσω σπίτι. Ούτε πορτοφόλι, ούτε κινητό δεν έχω πάνω μου, κι η ταβέρνα έκλεισε πριν λίγο. Και άρχισα να κρυώνω».

Το Κουλούρι στέκεται στο πλευρό του νεαρού freestyler και του εύχεται να βρει τον δρόμο της επιστροφής. Δυστυχώς στο αυτοκίνητο της αποστολής δεν υπήρχε χώρος για εκείνον.