Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Clear sky
19°C
 

Νέο μάθημα αρχαίων αγγλικών σε σκυλιά εντάσσει στο πρόγραμμα της Ελληνικής Αγωγής ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με μια σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα διδασκαλίας συνεχίζεται η χρονιά στο φροντιστήριο Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη, όπου όποιος πολίτης το επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να παρακολουθήσει τα μαθήματα μαζί με το σκυλάκι του.

Όπως ανακοινώθηκε, πέραν των αρχαίων ελληνικών εντάσσεται πλέον και η διδασκαλία αρχαίων αγγλικών, δηλαδή της πρώιμης μορφής της αγγλικής γλώσσας που ομιλούνταν από τον 5ο έως τον 12ο αιώνα. Έτσι οι μαθητές και τα συμπαθή τετράποδα κατοικίδια τους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την διάλεκτο που οδήγησε με τους αιώνες στα αγγλικά που όλοι ομιλούμε σήμερα ως πολίτες της παγκοσμιοποιημένης υφηλίου.

Μάλιστα, το ακαδημαϊκό πρόγραμμα δεν θα περιορίζεται μόνο στα αρχαία αγγλικά αλλά θα ακολουθεί την εξέλιξη της γλώσσας και μετά τον 12ο αιώνα, καλύπτοντας στη συνέχεια και τη μέση αγγλική γλώσσα (1200 - 1500) αλλά και τα πρώιμα μοντέρνα αγγλικά της εποχής του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Τη διδασκαλία των αρχαίων αγγλικών θα αναλάβει ο ίδιος ο υπουργός, ενώ το τμήμα απαρτίζεται αυτή τη στιγμή από δύο γερμανικούς ποιμενικούς, ένα γιορκσάιρ τεριέ, τρία λαμπραντόρ, δύο μπιγκλ, ένα γαλλικό μπουλντόγκ και ένα πομεράνιαν με ξεχωριστή αγάπη για τα σονέτα της αγγλικής αναγεννησιακής περιόδου.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.