Καλό χειμώνα
Mostly sunny
27°C
 

Ντοκιμαντέρ για τους Χατζηφραγκέτα γυρίζει ο Πίτερ Τζάκσον

Άλλο ένα μουσικό ντοκιμαντέρ ετοιμάζει ο Πίτερ Τζάκσον και αυτή τη φορά πρόκειται για μια 7ωρη ταινία τεκμηρίωσης γύρω από τη ζωή και το έργο των Βαγγέλη Χατζηγιάννη και Πάνου Φραγκιαδάκη, κατά κόσμον «Χατζηφραγκέτα».

Όπως ανακοινώθηκε, ο σκηνοθέτης της κινηματογραφικής σειράς «Lord of the Rings» δουλεύει ήδη τους τελευταίους έξι μήνες πάνω στο υλικό, που αποτελείται συνολικά από 450 ώρες ανέκδοτων πλάνων και 970 ώρες ηχογράφησης. Το υλικό «ακολουθεί» το ντουέτο από το 2005, ξεκινώντας από τις διακοπές στην Αμοργό και την κυκλοφορία στο MySpace των «Τα τραγούδια Μασάλε» και «Luben Ψιλοσαχαμέ», και φτάνοντας τελικά μέχρι και το σήμερα.

«Είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο αλλά παράλληλα και ένας εθισμός. Ώρες-ώρες νιώθω πως βρίσκομαι στο δυάρι στην Καλλιθέα και τους παρακολουθώ από την πόρτα της κουζίνας», τόνισε σε δήλωσή του ο Τζάκσον, που εκτός των άλλων παραδέχθηκε ότι έχει φτάσει να πίνει τρεις φραπέδες γλυκούς τη μέρα.

Το ντοκιμαντέρ υπολογίζεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2023 και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρία μέρη, όπως και το πρόσφατο «Get Back» του ίδιου σκηνοθέτη για τους Beatles.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.