Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

To «Αν» σώζει την Ελλάδα

Ευχάριστα είναι μετά απο καιρό τα νέα στο μέτωπο των εσόδων των δημοσίων ταμείων. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, «είμαστε πλέον σε θέση να δηλώσουμε πως η ελληνική οικονομία θα έχει πολύ υψηλότερα έσοδα από αυτά που είχαν προβλέψει όλες οι αναλύσεις με αποτέλεσμα να μπορούμε να μιλάμε πια με σιγουριά για κλείσιμο όλων των 'τρυπών' του προϋπολογισμού για το 2013».

Τα κέρδη αυτά, τα οποία δεν είχαν προβλεφθεί –σύμφωνα πάντα με τις αναλύσεις του Υπουργείου Οικονομικών- προέρχονται εξ'ολοκλήρου απο τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Αν»,  η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ελληνικές αίθουσες . Έμπειρα στελέχη του Υπουργείου υπολογίζουν πως η ταινία  αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ εισπράξεων με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των εσόδων από την απόδοση του Φ.Π.Α.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμη πηγή του Υπουργείου «Η ταινία προβλέπεται να γίνει ο ελληνικός 'Τιτανικός' μόνο που αντί να βουλιάξει τη χώρα θα την αναστήσει».  Μάλιστα ο Πρωθυπουργός έχει δώσει ήδη ρητή εντολή στους συνεργάτες του να κάνουν τα πάντα προκειμένου να πείσουν τον Έλληνα σκηνοθέτη να γράψει άμεσα το σίκουελ της ταινίας.

Σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμφανίστηκε προσγειωμένος: «Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από τη δουλειά μου. Αυτό είναι το καθήκον των ανθρώπων της διανόησης, να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ανυψώσουν την χώρα τους με μοναδικό τους όπλο την τέχνη. Με μεγάλη μου χαρά να κάνω το 'Αν'ακόμα και τριλογία αν χρειαστεί. Όσο  υπάρχουν υποθετικοί σύνδεσμοι, θλιμμένα τραγούδια και ξένες ταινίες εγώ θα συνεχίσω να δημιουργώ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.