Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Με σχολικά λεωφορεία οι μετακινήσεις των βουλευτών

Με ειδικά μισθωμένα σχολικά λεωφορεία θα γίνονται στο εξής οι μετακινήσεις των βουλευτών, έπειτα από σχετική απόφαση της Βουλής σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Το μέτρο, που στόχο έχει τη μείωση των εξόδων του κράτους για τη μίσθωση των βουλευτικών αυτοκινήτων, αλλά και τη βελτίωση της χείριστης εικόνας των μελών του Κοινοβουλίου στην κοινωνία, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2013, μόλις βρεθεί ο στόλος των σχολικών που θα φέρνει εις πέρας τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή πρόκειται να εξασφαλίσει 5 έως 7 λεωφορεία κίτρινου χρώματος με το σήμα του κοινοβουλίου, στα οποία θα μοιραστούν τα δρομολόγια έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου. Όπως έγινε γνωστό, θα διαμορφωθούν ειδικές στάσεις όπου οι βουλευτές θα περιμένουν το σχολικό το πρωί και θα αποβιβάζονται από αυτό το απόγευμα, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και χρήμα. Βουλευτές οι οποίοι δε θα καλύπτονται από τα δρομολόγια, θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν με δικά τους μέσα μέχρι την κοντινότερη στάση.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν να εννοηθεί πως το μέτρο αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας που στόχο έχει το κοινοβούλιο να εμπεδωθεί στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και των βουλευτών, ως ένα μεγάλο σχολείο που θα βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας. Κατά συνέπεια, όπως είναι φυσικό οι συνεδριάσεις της Βουλής θα ακολουθήσουν τα ωράρια των σχολικών: καμία συνεδρίαση δε θα γίνεται μετά την ώρα αναχώρησης των απογευματινών λεωφορείων, ενώ κλειστή θα παραμένει η Βουλή τα σαββατοκύριακα, τις ημέρες αργιών και το καλοκαίρι.

Το μέτρο, που έχει τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, χαιρέτισαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων πλην του ΚΚΕ που το χαρακτήρισε αντιλαϊκό, τονίζοντας πως η μόνη λύση για τις μετακινήσεις των βουλευτών είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.