Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Ξεχασμένη ομάδα δικών τους παιδιών βρήκαν Αρτέμης και Ευθύμης στα Μελίσσια

Καλά κρυμμένα είχαν παραμείνει στα Μελίσσια Αττικής, αμέτρητα παιδιά των Αρτέμη και Ευθύμη από το 2004, τα οποία ανακαλύφθηκαν τυχαία το περασμένο Σάββατο.

Η ανακάλυψη έγινε σε πολυσύχναστη καφετέρια των Μελισσίων, όπου Αρτέμης και Ευθύμης δίνουν συχνά ραντεβού για να συνεχίσουν την εβδομαδιαία συζήτησή τους για την ηλιακή φύση του ανθρώπου προτού συνεχίσουν για αστεροσκοπείο Πεντέλη μεριά και σπηλιά του Νταβέλη μεριά.

Ο Ευθύμης ποτέ δεν αργεί στα ραντεβού του, και αυτό παραξένεψε αρκετά τον Αρτέμη ο οποίος είχε φτάσει στην ώρα του. Ο Αρτέμης σήκωσε το τηλέφωνο, κάλεσε το φίλο και συνεργάτη Ευθύμη και πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση «Έλα, που είστε;» έμεινε έκπληκτος όταν είδε όλους τους θαμώνες της καφετέριας να πετάν τα χέρια ψηλά.

Μέσα σε μια ανατριχιαστική ολιγόλεπτη σιωπή, και αφού τα χέρια κατέβηκαν σιγά σιγά, ορισμένοι θαμώνες έκλεισαν το μάτι στον Αρτέμη, κάτι που τον έκανε να νιώσει σαν τον Έντουαρντ Νόρτον στο «Fight Club». Τη στιγμή που κατέφθασε και ο Ευθύμης, φανερά συγκινημένος ο Αρτέμης ψιθύρισε ένα «Εγείρεσθε, άγωμεν εντεύθεν, παιδιά», δίνοντας το σήμα να μετατραπούν Αρτέμης, Ευθύμης και τα δικά τους παιδιά σε μια απέραντη αγκαλιά.

Η μέρα πέρασε με τα παιδιά των Μελισσίων να λένε ιστορίες για το πως επιβίωσαν τόσα χρόνια χωρίς να τους εντοπίσει κανείς, τις καθημερινές τους ασχολίες, και το πού έχουν φτάσει την φιλοσοφία τους ακολουθώντας ένα παρακλάδι απομονωμένο από όλα τα άλλα. Μεταξύ άλλων, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διατροφή των παιδιών που αποτελείται αποκλειστικά από κομπόστες φρούτων για να μην υπάρχει η καθημερινή ανάγκη για ψώνια, και το φιλοσοφικό άλμα που υποστηρίζει πως υπό ορισμένες συνθήκες, τα κομποσκοίνια και τα κομπολόγια μπορούν να ταυτιστούν ως έννοια.

Υπενθυμίζουμε πως οι Αρτέμης και Ευθύμης ήταν στην πρώτη γραμμή από τη πρώτη στιγμή προτού οι πρώτοι MCs κάνουν την πρώτη αρχή, προτού οι πρώτες συναυλίες βρουν τη πρώτη σκηνή.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.