Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Τέλος εποχής: Καφετέρια στα Μελίσσια έβαλε στο μενού σούσι

Αλλαγή σελίδας για την καφετέρια «Blue Moon» στα Μελίσσια σηματοδοτούν οι πρόσφατες προσθήκες στον κατάλογο του μαγαζιού, σύμφωνα με παρέα κατοίκων της περιοχής που συχνάζει εκεί εδώ και 25 περίπου χρόνια.

Πρόκειται για τους Λύσσανδρο, Παναγιώτη και Λάμπρο, κοντά στα 40 και οι τρεις, που έχουν μεγαλώσει και μένουν ακόμα στην περιοχή γύρω από την καφετέρια. Εκεί πήγαιναν στην εφηβεία μετά το σχολείο για ζεστή σοκολάτα, εκεί έπιναν φραπέ ως φοιτητές και αργότερα φρέντο εσπρέσο, εκεί έπαιζαν τάβλι και επιτραπέζια μέχρι που αποσύρθηκαν σταδιακά από τα ράφια μετά το 2010.

«Βρεθήκαμε εκεί την προηγούμενη βδομάδα και η σερβιτόρα ήρθε και μας άφησε κατάλογο που ήταν έξι σελίδες δεμένες σε ανακυκλωμένο χαρτόνι με σχέδια στο εξώφυλλο. Δεν ξέραμε καν ότι υπάρχει κατάλογος οπότε μας έκανε εντύπωση και αρχίζαμε να τον ξεφυλλίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος μιλώντας στο «Κουλούρι».

Όταν έφτασαν στην ενότητα με το σούσι, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φασόλια edamame, maki και nigiri με σολωμό, λαυράκι και τόνο, california rolls και dumplings γαρίδας, οι τρεις φίλοι κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με απορία και αμέσως κατάλαβαν ότι τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

«Τελικά παραγγείλαμε δύο Heineken, ένα ανθρακούχο νερό και ένα τοστ ζαμπόν-τυρί με πατατάκια στο πλάι, η σερβιτόρα μας κοίταξε λίγο περίεργα που διαβάζαμε τόση ώρα τον κατάλογο για να παραγγείλουμε αυτά τελικά αλλά δεν είπε τίποτα», πρόσθεσε ο Λάμπρος.

Αφού έκατσαν περίπου μία ώρα, εκ της οποίας τα 40 λεπτά ήταν σιωπηλοί γιατί η κουβέντα για το γραφείο και το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού δεν τράβηξε πολύ, μεταξύ των τριών Μελισσιωτών είχε γίνει ξεκάθαρο ότι η «Blue Moon» έχει μπει σε μια νέα εποχή, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από την έλευση ντελιβερά του Wolt για παραγγελία σούσι την ώρα που ζητούσαν τον λογαριασμό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.