Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

Άνδρας επιχειρεί να ξεπεράσει τον Μπαουμγκάρτνερ, γίνεται δορυφόρος

ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ -- Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια 34χρονου ο οποίος επιχείρησε να μιμηθεί το μεγαλειώδες κατόρθωμα του Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από ύψος 39.045 μέτρων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών του προσώπων, από τη στιγμή που ο άτυχος άνδρας παρακολούθησε για πρώτη φορά το κατόρθωμα του Αυστριακού έγινε εμμονικός. Παρακολουθούσε συνεχώς το βίντεο της πτώσης του Μπαουμγκάρτνερ μένοντας άυπνος και καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες Red Bull προκειμένου να καταφέρει να το μιμηθεί. Μετά από ένα μικρό διάστημα προετοιμασίας, αποφάσισε να επιχειρήσει τελικά και ο ίδιος μια ελεύθερη πτώση από την στρατόσφαιρα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μέσα.

Ο 34χρονος, σχεδίασε και έχτισε μόνος του ένα αερόστατο, ενώ παρήγγειλε αλεξίπτωτο από εξειδικευμένο κατάστημα της Αθήνας. Την ημέρα της απογείωσης όλα φαινόταν να βαίνουν καλώς και σύμφωνα με το σχέδιο το αερόστατο έφτασε και ξεπέρασε το υψόμετρο στο οποίο είχε φτάσει και ο Μπάουμγκάρντερ. Δυστυχώς, ο παράτολομος συμπατριώτης μας εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησε οτι δεν είχε σκεφτεί κάποιο τρόπο για να το ακινητοποιήσει με αποτέλεσμα αυτό να ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της στρατόσφαιρας και συνεχίζοντας να κερδίζει ύψος, να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Γη.

Οι αρχές θεωρούν πως ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε μόλις ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα απόσταση από την επιφάνεια της Γης. Ήδη μάλιστα έχουν ειδοποιηθεί οι κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να προσπαθήσουν να εντοπίσουν και να περισυλλέξουν τη σωρό του επίδοξου κασκαντέρ ώστε να μεταφερθεί και ακολούθως να ταφεί στην πατρίδα του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.