Τζιτζίκια
Mostly clear
24°C
 

Η Σολομωνική κυκλοφορεί σε audiobook

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση των εκδόσεων ΟΞΥ για την κυκλοφορία της περίφημης «Σολομωνικής» σε audiobook! Η Σολομωνική, ή αλλιώς Clavicula Salomonis Regis, είναι μια ανώνυμη γραφή μαγείας του 17ου αιώνα, η οποία είναι η πιο διάσημη σχετικά με την δαιμονολογία. Μάλιστα πιστεύεται πως χρησιμοποιείται ευρέως για το κάλεσμα δαιμόνων και ψυχών.

Οι εκδόσεις ΟΞΥ θα είναι οι πρώτες παγκοσμίως που θα προβούν στην έκδοση του συγγράμματος, μια πρωτιά που κανείς δεν περίμενε από μια μικρή Ελληνική εταιρία. Στο δελτίο τύπου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «είναι κάτι που σχεδιάζαμε χρόνια και στην πορεία έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια. Νομικά- οικονομικά- εκκλησιαστικά, ακόμη και προσωπικά, με πολλές απειλές. Είναι ένα κολοσσιαίο βήμα για το ΟΞΥ αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας.»

Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν υπάρξει πολλές πιέσεις από διάφορες κατευθύνσεις για την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να μην εκδοθεί το βιβλίο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ανακοίνωσε πως «Θα τους αφορίσω όλους! Και αυτούς και τις οικογένειες τους και τους απογόνους τους. Θα σιγοκαίονται στα άδυτα της κολάσεως στο διηνεκές του χρόνου μαζί με τον ακόλαστο το δήμαρχο, και η Εκκλησία δεν θα τους βοηθήσει ποτέ. Το εγγυώμαι!». Σε συνέχεια των δηλώσεων αυτών ο Βύρων Πολύδωρας δήλωσε «Χριστέ και Παναγιά και Άγιο Πνεύμα βοήθα μας. Ωιμέ, τι θα απογίνουν τόσα ελληνόπουλα τώρα; Άκουγαν που άκουγαν τους σατανάδες και τα Ημισκούμπρια και χόρευαν τα χούλα-χουπ αυτοί οι νέοι, τώρα θα τους βοηθάνε και οι άλλοι οι σατανάδες και τα τέρατα της τεχνολογίας. Δηλαδή τώρα θα ακούνε τον ίδιο το σατανά στα άη-ποντς του διαβόλου; Καλώ τον πατέρα Παντοκράτορα σε βοήθεια. Δεν θα περάσει αυτό! Θα το καταψηφίσω στη Βουλή!»

Θετικός παραμένει παρόλα αυτά ο εμπορικός διευθυντής της εκδοτικής εταιρίας ΟΞΥ, αναφέροντας: «Έχουμε μια σίγουρη επιτυχία. Μάλιστα, οι προπαραγγελίες μας έχουν βάλει σε σκέψεις για την κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης στα Ελληνικά με αφήγηση του Χάρη Ρώμα, ο οποίος φαίνεται να είναι θετικός στην συνεργασία αυτή. Ανοίγουμε τον δρόμο για μια νέα εποχή με ανάπτυξη στον τομέα των Ελληνικών εκδόσεων».


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.