Ιδανική μέρα για πλασοκουντεπιέ
Mostly clear
12°C
 

Δεν σκοπεύει να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ ο Manu Chao

arh«Κάθετος» στην αντιστασιακή συμπεριφορά του παραμένει ο Manu Chao, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες διατείνεται σε φίλους και γνωστούς σε όλους τους τόνους πως δεν σκοπεύει να πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ στην εφορία.

Ο Γαλλο-Ισπανός καλλιτέχνης, ο οποίος πλέον διαμένει μόνιμα στη χώρα μας και διαθέτει κανονικά αριθμό φορολογικού μητρώου, κλήθηκε πριν λίγες ημέρες μέσω e-mail να καταθέσει την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ακινήτων, γεγονός το οποίο τον εξόργισε και τον ανάγκασε μάλιστα να συνθέσει ένα τραγούδι για την περίσταση με τον τίτλο «Enfia Ciao, Bella Ciao, Manu Chao».

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον 56χρονο τραγουδιστή, ο οποίος σχολίασε εμφανώς εκνευρισμένος: «Δεν θα τους περάσει. Η τρόικα θέλει να μας κάνει να ματώσουμε κι η ελληνική κυβέρνηση εκτελεί πιστά τις εντολές της. Θα φωνάξουμε ένα σθεναρό 'όχι'. Δεν πληρώνουμε, το μόνο που έχω να τους προσφέρω είναι η μουσική μου».

Στο σημείο εκείνο, ο Manu αναγκάστηκε να σταματήσει καθώς τυχαίοι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Ο καλλιτέχνης, ανανέωσε ωστόσο το ραντεβού του μαζί μας στην συναυλία την οποία διοργανώνει στην πλατεία Βαρνάβα με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και το κλείσιμο του Μεγάρου Μουσικής.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.