Αφρικανικά πόνι
Clear sky
32°C
 

Διατηρεί το προσωνύμιο «Πόλη των Γραμμάτων» το Ρέθυμνο και το 2017

rethΩς αναμενόταν, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Γενικής Αρχής Προσωνυμίων Πόλεων και Προϊόντων, ΓΑΠΠΠ, το Ρέθυμνο διατηρεί το χαρακτηρισμό «πόλη των γραμμάτων» για άλλη μια χρονιά.

Η πανέμορφη πόλη της Κρήτης, οποία έχει προσφέρει στα ελληνικά γράμματα μορφές όπως τον Μάρκο Μουσούρη, τον Παντελή Πρεβελάκη και την Καλλιρρόη Παρρέν, αποδεικνύει ότι, και σήμερα, έχει πολλά να προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία έλαβε υπόψιν η Αρχή, ήταν η ιδιαίτερα καλλιτεχνική φύση του μεγάλου αριθμού μιξόλοτζιστ που διατηρεί η πόλη, καθώς και τα επίπεδα ακρίβειας που επιδεικνύουν ο αθλητές του ευγενούς αθλήματος της σκοποβολής επί πινακίδων ορίων δήμων. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο για την διατήρηση του προσωνυμίου έπαιξαν ο μεγάλος αριθμός καφετεριών καλλιτεχνικής φύσης που προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς και ο ανεπανάληπτα υψηλός αριθμός αθλητών του μπιλιάρδου που διατηρούν θέση στην παγκόσμια κατάταξη των 20 καλύτερων.

Εκπλήξεις για το 2017 αποτελούν οι αποφάσεις της ΓΑΠΠΠ για την μετονομασία του «Ακριτικού Καστελόριζου» σε «Μοναχικό Καστελόριζο», και της «Κοσμοπολίτικης Μυκόνου» σε «Μύκονος η Φάμπιουλους», κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους τοπικούς πληθυσμούς. Προς ανακούφιση των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, και παρά τις φήμες που μιλούσαν για την προσάρτηση «του ΠΑΟΚ» στο όνομά της, η πόλη διατηρεί το πολύ σημαντικό χαρακτηρισμό «συμπρωτεύουσα».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.