Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο Instagram

imagehandlerΜπορεί το «Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» να αποτέλεσε μόλις πριν από λίγο καιρό δωρεά του Ιδρύματος προς το ελληνικό δημόσιο, όμως το στολίδι που κοσμεί την Αθήνα δεν έμελλε να μείνει για μεγάλο διάστημα στην κατοχή του ελληνικού κράτους.

Κι αυτό γιατί όπως είναι σε θέση να γνωρίζει μόνο το «Κουλούρι», ο κολοσσός των social media, Instagram, ο οποίος μάλιστα ανήκει στο Facebook, κατέθεσε «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση, προκειμένου να θέσει υπό την κατοχή του το ΚΠΙΣΝ, μια πρόταση την οποία το ελληνικό κράτος δεν μπορούσε να μην αποδεχτεί, αφού καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για «αμύθητο ποσό, αρκετές φορές πάνω από την αρχική αξία του χώρου».

Οι ιθύνοντες του Instagram, είχαν παρατηρήσει πως τον τελευταίο χρόνο, το 85% των φωτογραφιών που ανέβαινε στην πλατφόρμα και προέρχονταν από την Ελλάδα, είχαν τραβηχτεί σε κάποιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού. Έτσι, αποφάσισαν να επενδύσουν, αποκτώντας το νεότευκτο «στολίδι» προκειμένου να αποτελέσει επίσημο φορέα του κοινωνικού δικτύου.

Το Κέντρο Πολιτισμού θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ως έχει, απλώς θα μετονομαστεί σε «Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Επίσημη Τοποθεσία Instagram», ενώ εργαζόμενοι του μέσου θα βοηθάνε τους χρήστες ώστε να απαθανατίζουν όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες και να τις αναρτούν με τον καλύτερο τρόπο στο Instagram. Μάλιστα, αναμένεται να ανοίξουν 2.000 νέες θέσεις εργασίας, όλες σχετικές με το κοινωνικό δίκτυο, όπως υπεύθυνος φίλτρων, υπεύθυνος φόντου και αρκετές ακόμη.

Η πώληση του ΚΠΙΣΝ αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία σημαντικά οφέλη. Το «Κουλούρι» θα επιστρέψει για οτιδήποτε νεότερο.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.