Τζιτζίκια
Sunny
36°C
 

Σε «Σκόπια TV» μετονομάζεται το «Μακεδονία TV»

s-tv-0iAptgjOΈντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόφαση του ΕΣΡ για άμεση αλλαγή του ονόματος του «Μακεδονία TV» σε «Σκόπια TV». Πίσω από την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μάλιστα, φημολογείται πως βρίσκονται ανώτατα στελέχη της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και στενοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού.

Ο κυβερνητικός επρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο «Κουλούρι» ήταν σαφής: «Η Κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να ξεκαθαρίσει τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο. Το θέμα του 'Μακεδονία TV' σχετίζεται άμεσα τόσο με την εξωτερική πολιτική όσο και με την ίδια την ιστορία της χώρας.  Η Μακεδονία είναι Ελληνική, ανήκει στον Μεγαλέξανδρο και τους προγόνους μας και το όνομα της δεν μπορεί να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από κανέναν. Μέχρι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και προκειμένου να μην κλείσουμε και αυτό το κανάλι, ορίζουμε ως προσωρινή ονομασία το 'Σκόπια TV'.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κουλουριού», η απόφαση της Κυβέρνησης έχει μπερδέψει ιδιαίτερα τους πάντες, με αποτέλεσμα κανένα κόμμα να μην έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Αναφέρεται ωστόσο πως μέχρι την εξεύρεση μια μόνιμης λύσης, οτιδήποτε περιέχει τη λέξη Μακεδονία θα μετονομαστεί σε Σκόπια. Έτσι, θα έχουμε το αεροδρόμιο «Σκόπια», την εφημερίδα «Σκόπια» και τον τραγουδιστή Κώστα Σκοπιανό. Τέλος, το «Κουλούρι» επιχείρησε να επικοινωνήσει με Σκοπιανούς αξιωματούχους, οι οποίοι αρνήθηκαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας πως έχουν ξεπεράσει πλέον το θέμα και μοναδική τους έννοια είναι η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.