Πάει κι αυτό
Overcast
24°C
 

«Μη βγάλεις το γιο σου Ερνέστο», προτρέπει τον Αλέξη Τσίπρα ο Σύλλογος κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

bullied_kidΈντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη της πρόθεσης του Αλέξη Τσίπρα να δώσει στο μικρό του γιο το όνομα Ορφέας-Ερνέστο σε ειδική τελετή ονοματοδοσίας, η οποία θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Αίγινας.

Από τα πρώτα λεπτά της δημοσίευσης της σχετικής είδησης, δεν έλειψαν τα ειρωνικά σχόλια από χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οι επικρίσεις από ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, οι οποίοι δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα αλαζονική και προκλητική. Έντονες ήταν όμως και οι αντιδράσεις της Χρυσής Αυγής, με την ακροδεξιά παράταξη να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της πως: «Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από έναν εχθρό της πατρίδας και  ανιστόρητο αριστερό. Αντί να επιλέξει να δώσει στο γιο του 2 αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως για παράδειγμα Ορφέας-Αισχύλος ή Ορφέας-Οδυσσέας, προτίμησε την αποπροσανατολιστική λύση του ξενικού και βάρβαρου Ερνέστο. Κρίμα.»

Το γεγονός ωστόσο το οποίο προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η έντονη αντίδραση του Συλλόγου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ο οποίος με μια άκρως επιθετική ανακοίνωση έσπευσε να καταδικάσει την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Σύλλογος μας μάχεται με κάθε τρόπο κατά του σχολικού εκφοβισμού, του λεγόμενου στα αγγλικά 'bullying'. Η καμπάνια μας έχει συμβάλει στην αποτελεσματική καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας και αποτελούσαν ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Δεν μπορεί να έρχεται ο κύριος Τσίπρας και να θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συλλόγου, ο οποίος θεωρεί πως το όνομα Ερνέστο θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των λεγόμενων «νταήδων» στο σχολείο στο οποίο θα φοιτήσει ο υιός Τσίπρας.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, Οράτιο Πούλο, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση τόνισε: «Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να σε κοροϊδεύουν για το όνομα σου στο σχολείο. Το έχω ζήσει και είναι τραυματικό. Ο κύριος Τσίπρας με το να ονομάσει το παιδί του Ερνέστο τον καταδικάζει σε 12 χρόνια καζούρας. Σκεφτείτε ότι το παιδί το κοροϊδεύουν ήδη, πριν καν αρχίσει να μιλάει. Τον εκλιπαρώ να το ξανασκεφτεί. Ο Σύλλογος μας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ θα κορόιδευα τον μικρό Ερνέστο».

Ο Σύλλογος κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα νέα δυναμική καμπάνια με πρωταγωνιστές τα πρώην θύματα bullying, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Φαήλο Κρανιδιώτη αλλά και τη μητέρα του μικρού Ορφέα-Ερνέστο, Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία φέρεται να διαφωνεί έντονα με την επιλογή του συζύγου της. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κουλουριού», κεντρικό συνθημά της καμπάνιας θα αποτελέσει το μότο «Τέλος Στον Εκφοβισμό» ή πιο απλά «ΤΣΕ».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.