Νυχτώνει σε λίγο
Clear sky
11°C
 

Kαριέρα στην Αμερική για τον Γιώργο Τράγκα

Πρόταση για να πάρει το δικό του ρόλο στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά Newsroom του καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ έχει δεχθεί ο Γιώργος Τράγκας. Η σειρά, που υπογράφει ο γνωστός σεναριογράφος Άαρον Σόρκιν, τα πήγε πολύ καλά στις μετρήσεις της πρώτης σεζόν και πήρε το ΟΚ για δεύτερη σεζόν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της προβολής της. Έτσι, οι ιθύνοντες της λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν, που θα προβληθεί το 2013 στους υπολογιστές μας, θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω και γι’ αυτό τα μεγαλόπνοα σχέδια τους δείχνουν προς ρόλο-έκπληξη  του Έλληνα δημοσιογράφου.

«Είναι φανταστικός. Τον ακούω καθημερινά στο ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ», αναφέρει η Μαίρη Κάρας, sound engineer του καναλιού ΗΒΟ, η οποία είναι αυτή που έφερε σε επικοινωνία το κανάλι με τον Γιώργο Τράγκα. Η κα Κάρας συνεχίζει λέγοντας «το μπρίο, το αλέγκρο του χαρακτήρα του, ο αυθορμητισμός του και η τεστοστερόνη που διαχέεται από το μικρόφωνο είναι κάτι το μοναδικό. Σπάνια συναντάς κάτι τέτοιο στη ζωή σου. Ο τρόπος με τον οποίο μιμείται, που βωμολοχεί και καγχάζει είναι κάτι που λείπει έντονα από τη συντηρητική αμερικάνικη τηλεόραση. Η ομογένεια, επίσης, θα τον λατρέψει. Το franchise του ΗΒΟ θα μεγαλώσει, ο Γιώργος είναι γεννημένος σταρ. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που σε ξυπνάει, σε εμπνέει και σου ταράζει το είναι την στιγμή που τον ακούς. Στη δεύτερη σεζόν θέλουμε έναν τέτοιο άνθρωπο που θα στέκεται απέναντι από τον Γουίλ Μακαβόι, τον άνκορμαν της εκπομπής. Θέλουμε έναν αντίλογο και πιστεύουμε πως ο Τράγκας είναι ιδανικός για το συγκεκριμένο ρόλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει αποκλειστικά το «Κουλούρι», το ΗΒΟ σκέφτεται να μην πει στο Γιώργο Τράγκα πως πρόκειται για τηλεοπτική σειρά, αλλά να τον αφήσουν να νομίζει πως πρόκειται για ζωντανή εκπομπή – τα γκάλοπ και οι μετρήσεις που έγιναν τόσο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης όσο και στο Κερατσίνι, δείχνουν πως ο δημοσιογράφος αποδίδει καλύτερα στο ζωντανό πρόγραμμα παρά σε «κονσέρβα».

Ο έμπειρος δημοσιογράφος του Real Fm και του καναλιού Κontra, που θα βρεθεί στην Αμερική στο τέλος του μήνα για συζητήσεις, ακούγεται πως έχει γίνει το μήλο της έριδος και για άλλους τηλεοπτικούς executive producers που θέλουν να επενδύσουν πάνω του.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν ο αγαπημένος Γ. Τράγκας είχε δεχθεί πρόταση για να κάνει τη δική του εκπομπή τόσο στο ελληνικό κανάλι της Αυστραλίας όσο και στο Βούπερταλ, με στόχο να γίνει η φωνή του αγωνιζόμενου Έλληνα γκαστερμπάιτερ.


Το Ήταν να μη γίνει η αρχή: Η δεκαετία 2011-2020 από το Κουλούρι κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Αίολος.