Ιουλιανά
Clear sky
28°C
 

Η βλακεία είναι στο αίμα των Ελλήνων, δηλώνουν επιστήμονες από την Φινλανδία

Είναι η βλακεία τελικά ελληνική;

Νέα στοιχεία για την ιστορία της ανθρωπότητας προκύπτουν μετά από  μελέτη του Φινλανδού καθηγητή Eero Gustavson. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εκτός από, κατά παγκόσμια παράδοχή,  γενέτειρα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και της ιατρικής, είναι τελικά σύμφωνα με το Φινλανδό επιστήμονα και η γενέτειρα της βλακείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δρ Eero Gustavson και η ομάδα του, παρακολουθώντας τα νέα στην φινλανδική τηλεόραση, είδαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Παναγιώταρο να επιτίθεται λεκτικά σε ηθοποιούς, στο περιβόητο βίντεο που τραβήχτηκε στο θέατρο Χυτήριο. Την ώρα που ο δρ Gustavson είδε τον περίφημο βουλευτή είχε μια αναλαμπή. Ανέτρεξε βιαστικά σε ένα παλιό τόμο ανθρωπολογίας και διαπίστωσε πως υπάρχει σαφής ομοιότητα του κ. Παναγιώταρου με ένα αδιευκρίνιστο είδος της προϊστορικής περιόδου, ανάμεσα στον πίθηκο και τον homo erectus, γνωστό μέχρι σήμερα ως homo irratus.

O homo irratus ήταν ένα είδος το οποίο εξαφανίστηκε λόγω της ανικανότητάς του να προσαρμοστεί στον περίγυρό του αλλά και της τάσης του να καταστρέφει τον εαυτό του και ό,τι υπάρχει γύρω του. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποκαλύψει παραδείγματα εντυπωσιακά ανόητων συμπεριφορών του homo irratus, μεταξύ αυτών η συνήθεια του να καταστρέφει σε σύντομο χρονικό διάστημα τους τόπους κατοικίας του αλλά και η παντελής έλλειψη ενστίκτου αυτοσυντήρησης που τον οδηγούσε να επιτίθεται σε θηλαστικά σαφώς ισχυρότερα από τον ίδιο.

Κατά την έρευνα η ομάδα του δρ Eero Gustavson πήρε ένα δείγμα μελών της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια ανακάλυψη, καθώς διαπίστωσε πως το IQ των συμμετεχόντων υστερεί κατά 30 ολόκληρες μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο σημείο αυτό ο δρ Gustavson κάνει ένα παράτολμο άλμα λογικής, θεωρώντας ότι τα μέλη του εν λόγω κόμματος εκπροσωπούν την ελληνική φυλή και την εξέλιξή της από την εποχή του homo irratus.

Η εξήγηση που δίνει στο παράδοξο ο Φινλανδός καθηγητής είναι ότι οι Έλληνες έχουν κληρονομήσει από τον homo irratus την ουσία ιχώρ, την οποία διατηρούν στο αίμα τους. Η εν λόγω ουσία, γνωστή σε άλλους ως το «αίμα των Θεών», έχει πυώδη μορφή και σηψαιμική δράση και, σύμφωνα με την έρευνα, ίσως ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη βλακεία του homo irratus αλλά και των συμμετεχόντων στο πείραμα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις από την διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και τα αποτελέσματα αναλυτικότερων ερευνών που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τη θεωρία του δρ Gustavson.

Στον αντίποδα πάντως, ο δρ Μελέτης Ισιδωρίδης από το ΤΕΙ Επιστημών Αιγαίου δια αλληλογραφίας διαβεβαιώνει πως «είναι το ιχώρ, δεν είναι βλακεία - απλά δεν το καταλαβαίνουν οι κουτόφραγκοι ξένοι επιστήμονες της κακιάς ώρας».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.