Αφρικανικά πόνι
Clear sky
35°C
 

Καλύτερη χρονιά της ιστορίας το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Κατοικιδίων

Χάδια, αγκαλιές, τριψίματα κοιλιάς και γουργουρητά έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ το έτος 2020, το οποίο χαρακτηρίστηκε η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Κατοικιδίων το οποίο συνεδρίασε στο Ανόβερο* της Γερμανίας.

Τα στοιχεία του ΠΟΚ, που μόλις ανακοινώθηκαν με αφορμή το συνέδριο, περιέχουν νούμερα που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη και προσδοκία ακόμα και των πιο απαιτητικών γερμανικών κοντότριχων πόιντερ. «Τα κατοικίδια βλέπουν να σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και μετά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020 είναι σίγουρο ότι πρόκειται για την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών».

Ενδεικτικά και σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020 τα μαλώματα για ανέβασμα σε καναπέ εμφάνισαν μείωση κατά 12,8% σε σύγκριση με το 2019 και διαμορφώθηκαν στα 1.152 εκατομμύρια. Ο μέσος όρος της έντασης γουργουρίσματος ευχαρίστησης γατών αυξήθηκε κατά 4 ντεσιμπέλ, ενώ τα καναρίνια επιδόθηκαν σε έργο που μετριέται σε 12.277 εκατ. κελαϊδισματοώρες (+8,7% σε σχέση με το 2019).

Τέλος, οι σύνεδροι εξέδωσαν ανακοίνωση πως ελπίζουν να διαψευστούν οι «Κασσάνδρες» που μιλούν για επερχόμενη κατακόρυφη αύξηση των γεννήσεων μωρών των ιδιοκτητών τους, και την αντίστοιχη δέσμευση πως θα κάνουν ότι περνάει από το «χέρι» τους για να την σταματήσουν. Κατά τη συζήτηση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αποχώρησαν επεισοδιακά και διαμαρτυρόμενα όλα τα Γκόλντεν Ριτρίβερ.


*Σημειώνουμε πως το συνέδριο διεξήχθη τύποις στο Ανόβερο, διότι για πρώτη φορά οι σύνεδροι παρέστησαν με τηλεδιάσκεψη λόγων της αντικειμενικής δυσκολίας των ιδιοκτητών τους να μετακινηθούν.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.