Ιουλιανά
Partly cloudy
37°C
 

Από την ποδαρίλα φαίνεται πως αρρώστησε τελικά η γάτα της Αγίας Σοφίας

Με χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και με διάσημους φαν, η Γλι είναι μια πανέμορφη ριγέ γάτα που είναι σχεδόν εξίσου διάσημη με την κατοικία της, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Με τη επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η Γλι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλο σπίτι.

Για την ίδια, το φαινομενικά καλό νέο αποδείχθηκε περισσότερο ταλαιπωρία παρά τίποτα άλλο. Ο πρώτος ενθουσιασμός για τα παχυά χαλιά, τα αμέτρητα χάδια και τα πάμπολλα ζευγάρια ποδιών τα οποία θα μπορεί να μυρίζει αλλά και να τα χρησιμοποιεί για να χαϊδεύεται έδωσε τη θέση του σε ένα βαρύ συνάχι και ένα μάτι γεμάτο τσίμπλες.

Σύμφωνα με τον Ουμούτ Οζμπέκ, επίσημο κτηνίατρο του «Μέγαλου Τζαμιού της Αγίας Σοφίας», η Γλι μολύνθηκε από ένα παράσιτο της κατηγορίας Trypanosoma brucei που προκαλεί πλήθος συμπτωμάτων σε ζώα και ανθρώπους. Η ασθένεια μεταδίδεται συνήθως από ιδρωμένα πόδια και εμφανίζεται συχνότερα σε τζαμιά, σκανδιναβικές σάουνες και αποδυτήρια.

Η κατάσταση της υγείας της 16χρονης γάτας κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή και ελεγχόμενη.

Πληροφορίες πως το όνομα Γλι βγαίνει από το αρχαιοελληνικό Γαλή και δόθηκε από κρυπτοχριστιανούς λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού ελέγχονται ως ανακριβείς.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.