Αφρικανικά πόνι
Clear sky
30°C
 

Πρωτοποριακό AdBlock για τηλεοπτική χρήση λανσάρεται από ελληνική εταιρεία

adblock-590x330Στα σχέδια ελληνικής εταιρείας φαίνεται να βρίσκεται η δημιουργία νέας έκδοσης του δημοφιλούς εργαλείου AdBlock, το οποίο μέχρι τώρα έχει γίνει ανάρπαστο στο διαδίκτυο αλλά στο εξής θα λειτουργεί και στις τηλεοράσεις των νοικοκυριών. Έτσι, ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αποφεύγει τις δυσάρεστες διαφημίσεις και να απολαμβάνει χωρίς παρεμβολές τα αγαπημένα του προγράμματα. Η καινοτομία όμως της πρότασης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει την αμέριστη στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν σταματά εκεί.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, το AdBlock θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και θα προσαρμόζεται στα μέτρα του κάθε χρήστη με σκοπό την βέλτιστη εμπειρία τηλεθέασης. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει πολιτικό φίλτρο μέσω του οποίου ο χρήστης θα δηλώνει τις πολιτικές του πεποιθήσεις και αυτομάτως θα αποκλείονται οι αντιπαθείς - ως προς αυτόν - πολιτικοί που παίρνουν μέρος στις τηλεοπτικές εκπομπές. Μάλιστα, για την περίπτωση των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής υπολογίζεται πως θα παρέχεται ειδικό φίλτρο που θα μεταφράζει αυτόματα τις ξενόγλωσσες εκπομπές του προγράμματος στα Ελληνικά, καθώς και θα προβάλλει τον «Παπαφλέσσα» με τον Δ. Παπαμιχαήλ κατά τη διάρκεια των τουρκικών εκπομπών.

Την ίδια στιγμή, πολλά υποσχόμενη είναι η λειτουργία «Σκρουτζ» η οποία σε περιόδους όπως το Πάσχα και τα Χριστούγεννα, αποκλείει κάθε διαφήμιση σχετική με παιχνίδια και πασχαλινά αξεσουάρ προστατεύοντας έτσι τους γονείς αλλά και τους νονούς από τα ιδιαίτερα επιβαρυντικά έξοδα των δύο αυτών περιόδων. Με βάση το ίδιο φίλτρο θα αποκλείονται και εξωτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί, έτσι ώστε να αποφεύγεται τυχόν αναστάτωση μεταξύ των ζευγαριών.

Μέσω του αθλητικού φίλτρου, ο χρήστης θα μπορεί να αποκλείσει συγκεκριμένους σχολιαστές που θεωρεί προκλητικούς εις βάρος της ομάδας του ή απλά να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα και να αφήνει στο σύστημα να ορίσει του σχολιαστές που κάθε φορά θα αποκλείονται κατόπιν φυσικά υπόδειξης της ίδιας της ομάδας, ενώ για τους αγανακτισμένους χρήστες, η εταιρεία λανσάρει τη λειτουργία trend blocker μέσω τις οποίας ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί από διαφημίσεις που τον έχουν κουράσει. Όπως σημειώνεται, η λειτουργία αυτή έχει «στόχο» κυρίως την νέα διαφήμιση του Jumbo με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στανίση αλλά και το «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Τέλος, το εν λόγω πρόγραμμα έχει την δυνατότητα του έξυπνου μπλοκαρίσματος για να αποκλείσει ολοκληρωτικά τους επίδοξους που επιδιώκουν να παραμένουν στην επικαιρότητα μέσω διαφόρων ιδιοτήτων. Έτσι, αν ο χρήστης αποφασίσει τον αποκλεισμό κάποιου πολιτικού προσώπου μέσω του πολιτικού φίλτρου, ο ίδιος θα είναι αποκλεισμένος και με την ιδιότητα, για παράδειγμα, του πλασιέ βιβλίων σε περίπτωση φυσικά που αυτός έχει και μια τέτοια.

Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες οι τηλεθεατές αναμένουν με ενδιαφέρον το συγκεκριμένο εργαλείο και δεν βλέπουν την ώρα να το χρησιμοποιήσουν, ο καθένας βάση των δικών του αναγκών, ενώ από την πλευρά τους οι άνθρωποι της showbiz ήδη μελετούν τις κινήσεις τους ώστε να καταφέρουν να το παρακάμψουν και να εξακολουθήσουν να απασχολούν το τηλεοπτικό κοινό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.