Ιουλιανά
Clear sky
37°C
 

Τον «Σκοπελίτη» αναλαμβάνει ο Jeff Bezos

Το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Jeff Bezos, ιδρυτής και μέχρι πρόσφατα CEO της Amazon, ιδρυτής της διαστημικής εταιρείας Blue Origin και εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, αναλαμβάνει τη διαχείριση του θρυλικού «Εξπρές Σκοπελίτης» για φέτος το καλοκαίρι αλλά και για τα επόμενα 4 χρόνια, με σκοπό να επενδύσει στην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο Κατάπολα - Αιγιάλη - Δονούσα - Κουφονήσι - Σχοινούσα - Ηρακλειά - Νάξο και πίσω.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο μεγαλομέτοχος της Amazon επιβιβάστηκε στη χθεσινή διαδρομή από Νάξο προς Ηρακλειά, γνώρισε τον καπετάνιο και το πλήρωμα, τους ευχήθηκε «καλή αρχή» υπό τη νέα διοίκηση και απόλαυσε μαζί τους ολόφρεσκο τηγανητό ψαράκι στη μικρή κουζίνα του πλοίου.

Η πρώτη γνωριμία του με τις Μικρές Κυκλάδες είχε γίνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όταν μετά το δείπνο του με τον Πρωθυπουργό στην Αντίπαρο και την μονοήμερη «απόδραση» στη Σίφνο, πέρασε στο γυρισμό μια βόλτα από Πολύαιγο, Ηρακλειά και Κάτω Κουφονήσι. Αν και ταξίδευε με ιδιωτικό σκάφος, ρώτησε και έμαθε ότι τα νησιά αυτά δεν ενώνονται μεταξύ τους με κάποιο δρομολόγιο, οπότε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο άρχισε να διαμορφώνεται.

Έτσι, ο νέος Σκοπελίτης αναμένεται να διευρύνει τα δρομολόγια του και εκτός των Μικρών Κυκλάδων, με στόχο ως το 2023 να έχει καλύψει όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανά ζεύγη, με μάξιμουμ μία στάση ανάμεσά τους. Οι επιβάτες θα επιβιβάζονται στο πλοίο χωρίς να χρειάζεται να κλείνουν εισιτήρια και θα φθάνουν στον προορισμό τους το πολύ σε μία ώρα, ενώ οι μηχανές του «Σκοπελίτη» θα αντικατασταθούν από ρουκέτες υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Την εξέλιξη χαιρέτισε με δηλώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τονίζοντας: «Α, ο Jeff, ναι, ναι. Θα γίνει καλός πλοιοκτήτης. Με πήρε τηλέφωνο και τα είπαμε, με διαβεβαίωσε ότι ο Σκοπελίτης θα συνεχίσει να παίρνει αυτοκίνητα».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.