Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Mainly clear
11°C
 

67% αύξηση στις εξαγωγές προϊόντων ελιάς αναμένεται ως το τέλος του χρόνου

Ιδιαίτερα αισιόδοξος δηλώνει στην τελευταία του μελέτη ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός, προβλέποντας ιστορικό ρεκόρ στην παραγωγή, αλλά και την εξαγωγή προϊόντων ελιάς μέχρι και το τέλους του 2020.

Όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες πριν το lockdown, οι πολίτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να μαζέψουν ελιές ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, κάτι που αποδείχτηκε από τα αμέτρητα ερωτήματα προς την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον τρόπο που θα καταφέρουν να εκτελέσουν σχετικές εργασίες. Έπειτα από την σχετική άδεια που τους δόθηκε, οι συμπολίτες μας ετοιμάζονται ήδη για τις εκδρομές τους, αποδεικνύοντας πως η αγάπη του Έλληνα για την ελιά δεν πρόκειται ποτέ να εκλείψει.

«Είναι συγκινητικό, ο Έλληνας και η ελιά είναι έννοιες ταυτόσημες. Μετά το πράσινο φως των ειδικών και τις σχετικές κατ' εξαίρεση άδειες, δεχόμαστε αμέτρητες κλήσεις από ανθρώπους που χωρίς καν να έχουν κτήματα, ενδιαφέρονται να μαζέψουν ελιές. Ζούμε μεγάλες στιγμές», σχολίαζαν ελαιοπαραγωγοί, προβλέποντας ως και 67% αύξηση στις εξαγωγές και τουλάχιστον τετραπλασιασμό των κερδών σε σχέση με το 2019.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.