Ιουλιανά
Clear sky
36°C
 

Αρνείται να βγει από το lockdown η Κοζάνη

Επουδενί δεν δέχονται να βγουν από το σκληρό lockdown που βρίσκονται ακόμα οι κάτοικοι της Κοζάνης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να άρει τα μέτρα στο δήμο Κοζάνης και στο δήμο Βοΐου λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας των περιοχών αυτών.

Τα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Κοζάνης και του δήμου Βοΐου, που είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2020, φαίνεται πως άρεσαν στους κατοίκους, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν βγει από τα σπίτια τους, δεν έχουν πάει στο κομμωτήριο, και δεν έχουν περιποιηθεί τα νύχια τους καταλλήλως σε ειδικά καταστήματα.

Στην περίπτωση του Κρόκου και της Σιάτιστας, καθώς και του δήμου Εορδαίας, τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί έκαναν τους ψηφοφόρους γονείς να αισθάνονται πολύ ασφαλείς, ενώ βρήκαν πολύ βολικό το click-away ως μέθοδο για τα ψώνια τους.

Όπως είπε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, η εικόνα της πόλης είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν της προηγούμενης εβδομάδας, πριν αρθεί το lockdown. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε δημοτικό επίπεδο πλέον, θα κληθεί να λάβει μέτρα για τον περιορισμό των κατοίκων ώστε η λαϊκή βούληση να εισακουστεί.

Τέλος, στην Κοζάνη μεταβαίνει κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για την επανεκμάθηση της καθημερινής ζωής στους κατοίκους.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.