Σαρακοστή κοντή γιορτή
Overcast
18°C
 

Ικανοποιημένος ο σύλλογος οβελία Ελλάδας από το γεγονός πως τουλάχιστον ανέβηκε η αξία τους

Οι ανατιμήσεις που καταγράφονται στην αγορά το τελευταίο διάστημα σε είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, συμπαρασύρει και την τιμή στο κρέας με τους ανθρώπους της αγοράς να εκτιμούν ότι φέτος τα νοικοκυριά θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη όσον αφορά το πασχαλινό τραπέζι.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών μάλιστα, Σάββας Κεσίδης, τόνισε πως η τιμή του αρνιού θα φτάσει τα 12 ευρώ το κιλό το Πάσχα, αναλόγως τη ζήτηση που θα έχει από τους καταναλωτές. Η παραπάνω δήλωση μπορεί να σόκαρε την κοινή γνώμη, όμως έφερε ικανοποίηση στον σύλλογο οβελία της χώρας, με τον οβελία να αισθάνεται για πρώτη φορά πως η αξία του αναγνωρίζεται.

«Τόσα χρόνια μας σφάζουν και μας πουλάνε σαν ξεροκόμματα. Τουλάχιστον τώρα οι θυσίες μας κάπως αναγνωρίζονται, νιώθουμε ότι τόσο αίμα επιτέλους κοστολογείται σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, ενώ ανοιχτό αφήνεται και το ενδεχόμενο ο σύλλογος να ζητήσει ένα ποσοστό επί των κερδών.

Μείνετε συντονισμένοι για οτιδήποτε νεότερο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.