Αφρικανικά πόνι
Clear sky
30°C
 

Διόδια για πεζούς θα τοποθετήσει στην Ερμού τις ημέρες των εορτών ο δήμος Αθηναίων

ΕρμούΠρόκειται για έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, κυρίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν και οι Αθηναίοι την κατακλύζουν για τα απαραίτητα ψώνια των εορτών. Ο λόγος για την οδό Ερμού, η οποία αναμένεται και φέτος να γεμίσει από χιλιάδες καταναλωτές, γεγονός που προτίθεται να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την συγκέντρωση εσόδων που θα βοηθήσουν στα έργα του δήμου.

Για το σκοπό αυτό κι έπειτα από πλήθος διαβουλεύσεων, ο Γιώργος Καμίνης αποφάσισε να προβεί σε διαμόρφωση της οδού Ερμού για το διάστημα από τις 20 Δεκεμβρίου 2014  μέχρι και την πρώτη Ιανουαρίου του 2015. Συγκεκριμένα, στις δύο κύριες εισόδους της Ερμού, από την πλατεία Συντάγματος κι από το Μοναστηράκι, θα τοποθετηθούν διόδια στα οποία οι διερχόμενοι πεζοί θα καλούνται να πληρώσουν αντίτιμο πριν τους επιτραπεί να προχωρήσουν στην οδό. Μάλιστα, ο δήμαρχος προτίθεται να εφαρμόσει σύστημα στα πρότυπα της Αττικής Οδού, με τη χρήση ζωνών τιμολόγησης. Έτσι, σε όλες τις εισόδους θα τοποθετηθούν ειδικά κουβούκλια στα οποία υπάλληλοι του δήμου θα εκδίδουν εισιτήρια που θα αφορούν συγκεκριμένες ζώνες της οδού με το αντίστοιχο κόστος.

Παράλληλα, προκειμένου το όλο εγχείρημα να καταστεί πιο ελκυστικό, τα εισιτήρια θα αναγράφουν ένα μοναδικό αριθμό μέσω του οποίου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κερδίσει, έπειτα από κλήρωση, δώρα όπως κάστανα, σαλέπι και καλαμπόκι από τους τοπικούς πωλητές ή μπαλονάκια από τους περιφερόμενους κλόουν. Επίσης, κατά την είσοδό τους, οι καταναλωτές θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι και τρία καταστήματα τα οποία θα επισκεφτούν αποκτώντας ταυτόχρονα έκπτωση μέχρι και 8% στα προϊόντα τους. Επιπρόσθετα, με την επίδειξη του εισιτηρίου θα προσφέρεται έκπτωση στην παρακολούθηση θεαμάτων όπως για παράδειγμα η μουσική των γνωστών πλέον Ινδιάνων, οι οποίοι θα διασκεδάζουν τον κόσμο με αντάλλαγμα την μεσολάβηση του δήμου για έκδοση αδειών παραμονής με διάρκεια την περίοδο των Χριστουγέννων. Τέλος, ειδικές μειωμένες τιμές θα προβλέπονται για όσους επιθυμούν την είσοδό τους στην οδό μόνο για την κατανάλωση καφέ σε κάποια από τις καφετέριες της Ερμού.

Μέχρι στιγμής, οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στο μέτρο, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα απ' το να κάνεις τα ψώνια σου γνωρίζοντας ότι έχεις συνεισφέρει στην βελτίωση της πόλης σου και μάλιστα κερδίζοντας δώρα.  Μοναδική εκκρεμότητα του νέου μέτρου είναι η ανακοίνωση των τιμών των εισιτηρίων, κάτι που αναμένεται να συμβεί την επόμενη εβδομάδα.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.