Αλκυονίδες να είναι οι μέρες σας
Slight rain showers
13°C
 

Δυσκολότερα ξεμπλέκονται τα κινέζικα λαμπάκια χριστουγεννιάτικου δέντρου, μελέτες έδειξαν

christmas-lights-2-600x401Με μεγαλύτερη δυσκολία ξεμπλέκονται τα λαμπάκια των χριστουγεννιάτικων δέντρων που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, όπως αποκαλύπτει μελέτη του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα διακοσμητικά λαμπάκια της εορταστικής περιόδου που προέρχονται από εργοστάσια της ασιατικής χώρας είναι 30-55% πιο δύσκολο να ξεμπλεχτούν, ύστερα από παρατεταμένη περίοδο αποθήκευσης.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι τα λαμπάκια που προέρχονται από εργοστάσια που βρίσκονται στις επαρχίες Σανξί, Χενάν και Χουμπέι έχουν ιδιότητες που επιταχύνει το μπλέξιμό τους εντός των αποθηκευτικών χώρων. Παράγοντες που επηρεάζουν την έκταση του μπλεξίματος των δημοφιλών αξεσουάρ είναι κυρίως η υγρασία, η έκθεσή τους σε αληθινά ή μη δέντρα και η ύπαρξη κατοικίδιου εντός του χώρου.

Το ΙΝ.ΚΑ. συνιστά στο αγοραστικό κοινό τη σχολαστική και ενδελεχή έρευνα αγοράς πριν αποφασίσουν να αγοράσουν λαμπάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ποιότητα του προϊόντος πριν τη χρήση, το Ινστιτούτο ενημερώνει ότι καλό θα είναι να γίνεται επιπλέον έλεγχος για τη χώρα προελεύσεως.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.