Ιουλιανά
Clear sky
32°C
 

Ειδικούς χώρους VIP ετοιμάζουν τα σούπερ μάρκετ

Θορυβημένες φαίνεται πως είναι οι διευθύνσεις δημοφιλών σούπερ μάρκετ από τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές ακόμα και σε βασικά είδη, ενώ δεν λείπουν, από την άλλη, οι ενοχλημένες φωνές που δεν επηρεάζονται από τις οικονομικές δυσκολίες και επιμένουν να θέλουν πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα χωρίς να ενδιαφέρονται για το κόστος, ζητώντας μάλιστα ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πελάτες.

Με βάση τα παραπάνω, οι διευθύνσεις προσανατολίζονται στο να δημιουργήσουν στα σούπερ μάρκετ ξεχωριστούς χώρους ώστε να ικανοποιούν όλους τους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, θα οριστούν VIP χώροι στους οποίους θα παρέχεται πρόσβαση σε συγκεκριμένη μερίδα πελατών ανάλογα με το εισόδημά τους αλλά και με ειδικές, πολύ περιορισμένες στον αριθμό, προσκλήσεις.

Εκτός από την πρόσβαση σε ειδικά προϊόντα, θα παρέχονται και υπηρεσίες όπως η απασχόληση των παιδιών όσο ο γονέας ψωνίζει, η ταχύτερη πληρωμή μέσω ξεχωριστών ταμείων αλλά και η αποκλειστική πρόσβαση στα μεγάλα καρότσια μιας και αναμένεται να είναι έχουν μεγαλύτερη χρησιμότητα στους χώρους αυτούς. Ταυτόχρονα, θα γίνουν σημαντικές αισθητικές παρεμβάσεις στη διακόσμηση ώστε ο πελάτης να αισθάνεται πραγματικά σαν να αγοράζει κοσμήματα, ενώ τα πιο ακριβά προϊόντα δεν θα είναι κλειδωμένα σε ειδικά ντουλάπια ασφαλείας μιας και είναι εξαιρετικά αμφίβολο να υπάρχουν κρούσματα κλοπής από VIP πελάτες.

Τέλος, τα VIP προϊόντα που περνούν την ημερομηνία λήξης τους θα μεταφέρονται στους χώρους που προορίζονται για τους απλούς πελάτες ώστε να έχουν και εκείνοι τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν με τιμές χαμηλότερες ακόμα και κατά 20%.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ευχαριστημένοι και οι απλοί πελάτες, αναμένεται τα καταστήματα να παρέχουν κίνητρα και διευκολύνσεις, όπως κουπόνια συμμετοχής σε κληρώσεις, διαγωνισμούς εντός του σούπερ μάρκετ και «κυνήγι θησαυρού», με έπαθλα βασικά αλλά πολύ χρήσιμα προϊόντα για το νοικοκυριό μεταξύ των οποίων χαρτιά υγείας, όσπρια, πλαστικά ξυραφάκια, ενώ ένας τυχερός κάθε εβδομάδα θα ανταμείβεται με δοχείο λαδιού του οποίου ωστόσο η χωρητικότητα δεν έχει γίνει ως τώρα γνωστή.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.